Vaccinarea în UE - provocări

vaccinarea în ue - provocări 100 de milioane de copii sunt vaccinați anual în întreaga lume împotriva a diverse boli. Difterie, tetanos, tuse convulsivă, tuberculoză, poliomielită, rujeolă, hepatita B... sunt o parte dintre ele.

100 de milioane de copii sunt vaccinați anual în întreaga lume împotriva a diverse boli. Difterie, tetanos, tuse convulsivă, tuberculoză, poliomielită, rujeolă, hepatita B... sunt o parte dintre ele. Vaccinarea previne 2-3 milioane de decese pe an și reduce costurile tratamentelor pentru anumite boli, inclusiv în ceea ce privește tratamentele antimicrobiene, prescrise pentru infecțiile virale - potrivit OMS.


Ar putea părea că vaccinarea reprezintă o temă de dezbatere intensă mai degrabă aici, în România.

   

De fapt, în ciuda progreselor la nivel mondial, mai multe țări din UE și din vecinătatea sa se confruntă în prezent cu o epidemie fără precedent de boli care pot fi prevenite prin vaccinare - și acest lucru, din cauza ratelor de vaccinare prea mici.


Anca Păduraru, singura româncă dintre purtătorii de cuvânt ai Comisiei Europene, responsabilă inclusiv pentru domeniul sănătății publice, vorbește despre principalele provocări, la nivelul UE, în domeniul vaccinării.


"Deși 90% dintre români cunosc faptul că există o epidemie de rujeolă în România, doar 43% cred că această epidemie este cauzată de lipsa vaccinării". (Anca Păduraru, purtător de cuvânt al Comisiei Europene)


www.rri.ro
Publicat: 2019-10-20 19:18:00
Vizualizari: 212
TiparesteTipareste