Modernizarea infrastructurii rutiere a judeţului Dolj

modernizarea infrastructurii rutiere a judeţului dolj Peste 100 de milioane de euro din fonduri europene vor transforma radical infrastructura rutieră a județului Dolj.

Peste 150 de km de drumuri județene modernizate, 20 de km de piste de biciclete care străbat una dintre cele mai pitorești zone ale Doljului, un pod peste Jiu reabilitat la 80 de ani de la ultima intervenție, trei axe de finanțare europeană accesate.


Așa arată o componentă a programului de dezvoltare a infrastructurii rutiere a județului Dolj despre care ne oferă detalii domnul Cosmin Vasile, președintele Consiliului Județean:

"Avem cea mai amplă intervenție de până acum în infrastructura de drumuri a Consiliului Județean Dolj, sunt șase proiecte în derulare, în diverse stadii de execuție, toate pe fonduri europene.

Sunt modernizați sau în curs de modernizare peste 150 de km de drumuri și este atrasă o finanțare de 105 milioane de euro. Aș începe cu trei proiecte pe programul transfrontalier, CBC Rmânia Bulgaria, unde avem 20 de km de drum în curs de modernizare, sunt proiecte pe care le-am făcut cu partenrii noștri din Montana sau Agenția de Infrastructură Rutieră, corespondenta CNAIR din statul vecin.

Cel mai amplu proiect de drumuri pe care l-am avut până acum este Craiova- Cetate. Vorbim despre aproximativ 70 de km de drum județean care trece prin șapte localități, o sumă de aproximativ 50 de milioane de euro, la care Consiliul Județean a pus o sumă destul de consistentă. Aceasta este o intervenție amplă, drumul având cele mai dificile lucrări de infrastructură, este dealul de la Bucovăț cu versanții care au avut alunecări de teren și au trebuit executate consolidări de maluri. Încep în primăvară reabilitarea și reparațiile podului peste Jiu, un element de infrastructură care nu a mai avut interveții capitale din 1947, sunt lucrări destul de complexe și de grele.Sunt și 20 de km de piste de biciclete pe acest drum.

 Am abordat pentru prima dată și strategia Uniunii Europene pentru Dunăre, programul SUERD.

Am încercat în toate programele abordate să introducem elemente de noutate, să facem un drum care chiar dacă are statut județean, să putem spune că este european."


RadioRomaniaInternational · Local, regional, european 05.02.2021

www.rri.ro
Publicat: 2021-02-05 08:24:00
Vizualizari: 224
TiparesteTipareste