Investiţii în judeţul Dolj, în reţelele de apă potabilă şi pentru epurarea apelor uzate

investiţii în judeţul dolj, în reţelele de apă potabilă şi pentru epurarea apelor uzate În județul Gorj continuă proiectele APAREGIO de modernizare și dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din aria de operare.

Peste 188 de milioane de euro vor fi investiți în județul Gorj în cadrul unui proiect major prin care se urmărește promovarea investiţiilor în domeniul apei şi apei uzate pentru îndeplinirea priorităţilor din Tratatul de Aderare referitoare la epurarea apelor uzate şi calitatea apei destinate consumului uman. Despre acest proiect și despre ceea ce înseamnă el pentru comunitate discutăm du dl ing Florin Butiuc, manager department dezvoltare APAREGIO și manager de proiect:


"Pentru distribuția apei potabile locuitorii vor beneficia la finalul implementării măsurilor finanțate de alimentare sigură, durabilă și îmbunătățită cu apă în sisteme centralizate, având calitatea apei în conformitate cu standardele europene. Toți locuitorii din aria proiectului vor avea acces permanent la apă potabilă de calitate iar dintre aceștia circa 48 de mii vor fi beneficiari suplimentari față de situația anului 2020.

-Asigurarea gradului de acces la servicii de apă prin creșterea ratei de conectare până la sută la sută la servicii centralizate în 17 sisteme de alimentare cu apă potabilă, luând în considerare gradul de suportabilitate al populației din zona deservită, prin intermediul a cinci surse noi, patru de adâncime și una de suprafață, 12 stații noi de tratare apă, 12 stații noi de pompare apă, zece rezervoare noi, circa 14 km noi de conducte aducțiune și transport și circa 79 de km noi de rețea de distribuție a apei.

-Reabilitarea tehnică, tehnologică și constructivă a unsprezece surse de apă, nouă de suprafață și două de adâncime, a treisprezece stații de tratare a apei, a paisprezece stații de pompare a apei, a douăzeci și trei de rezervoare, a 47 de km de conductă de aducțiune și transport și a 95 de km de distribuție a apei.

Locuitorii vor beneficia la sfârșitul implementării, prin efectul combinat al măsurilor finanțate, de asigurarea creșterii calității și a gradului de acces la serviciile de colectare a apei uzate pentru circa 45 de mii de locuitori, suplimentari față de anul 2020, înființându-se practic două sisteme noi de canalizare, din care unul în zona rurală, și extinderea masivă pentru alte patru sisteme existente în zona orășenească.

Toate măsurile finațate prin acest proiect major se realizează pentru creșterea calității vieții și gradului de civilizație salubră și de sănătate a locuitorilor și sunt prietenoase și atente cu mediul înconjurător din întreaga zonă de implementare."


RadioRomaniaInternational · Local, regional, european 18.02.2021

www.rri.ro
Publicat: 2021-02-18 08:20:00
Vizualizari: 112
TiparesteTipareste