Autobuze hibrid pentru transportul public în Braşov

autobuze hibrid pentru transportul public în braşov 10 autobuze hibrid vor fi achiziționate de Primăria Brașov cu fonduri europene.

Primarul municipiului Brașov, Allen Coliban, a semnat contractul de achiziție cu o celebră companie germană. Valoarea achiziției este de 13,4 milioane de lei, iar cele 10 autobuze hibrid, cu motor diesel și electric, vor fi livrate în maximum 12 luni.

          

Finanțarea a fost obținută în cadrul proiectului ,,Achiziția de mijloace de transport moderne", proiect finanțat, în proporție de 98%, prin Programul Operațional Regional.

          

Primarul Allen Coliban a subliniat, cu acest prilej, că ţinta sa este transformarea Braşovului într-unul dintre primele municipii mari cu transport 100% verde.


"Este o achiziție cu impact direct asupra mediului. Îmbunătățim zona aceasta sensibilă a aerului din Brașov, mă refer la emisiile de carbon. Reducerea emisiilor poluante este estimată la 17 %, pe liniile deservite, în kg de carbon 96.213 kg/an, 1.291 kg de oxizi de azot și 170,5 kg de hidrocarburi."

          

Cele 10 autobuze hibrid, de circa 12 metri lungime, vor deservi partea de nord a municipiului Braşov şi vor înlocui altele mai vechi, de tip Diesel Euro 3, din parcul auto al operatorului local de transport în comun.
          

Primarul Allen Coliban a mai afirmat că pe parcursul acestui an vor fi luate și alte măsuri pentru realizarea unui transport ecologic:

"Vrem să fie Brașovul unul dintre primele municipii mari cu transport 100% electric. Lucrăm în direcția aceasta și în paralel ar trebui și vom face și un plan de marketing pentru toată zona aceasta de transport public."

          

Până la finalul acestui an, din discuțiile pe care le-am avut cu operatorul de transport, vom avea aproximativ 70% din transport verde, a subliniat edilul Brașovului.

          

Merită amintit, în context că, în ultimii ani, operatorul local de transport în comun, RATBV, a fost dotat și cu autobuze electrice fabricate în Cehia şi cu troleibuze ale unei firmei poloneze, o parte din cele câteva zeci de vehicule contractate fiind deja livrate anul trecut.


RadioRomaniaInternational · Local, regional, european 25.02.2021

www.rri.ro
Publicat: 2021-02-25 08:05:00
Vizualizari: 105
TiparesteTipareste