Sportivele săptămânii: Canotoarele Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş

sportivele săptămânii: canotoarele ancuţa bodnar şi simona radiş Jocurile Olimpice de la Tokyo au intrat în ultima săptămână de competiţii

Jocurile Olimpice de la Tokyo au intrat în ultima săptămână de competiţii. Cei mai mulţi sportivi români au concurat deja, mulţi dintre ei cu rezultate bune. Cele mai mari performanţe le-a înregistrat, până acum, lotul de canotaj, ai cărui sportivi au urcat de trei ori pe podium. La dublu vâsle feminin, România a câştigat medaliile de aur, iar în probele masculine de patru rame şi doi rame făra cârmaci, medaliile de argint. În urma acestor rezultate, Radio România Internaţional le-a desemnat pe componentele echipajului feminin de dublu vâsle, respectiv Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, Sportivele Săptămânii.


În finala de la dublu vâsle, Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş s-au impus detaşat, după ce au condus cursa de la un capăt la altul. Podiumul a fost completat de canotoarele din Noua Zeelandă și Țările de Jos. Ambarcațiunea română a înregistrat timpul de 6 minute, 41 de secunde și 3 sutimi, stabilind un nou record olimpic, cu peste 3 secunde mai bun decât recordul anterior, realizat la Londra, în 2012, de echipajul Marii Britanii.


Ancuţa Bodnar s-a născut la 25 septembrie 1998, în comuna Vatra Moldoviţei din judeţul Suceava (nord). Este legitimată la clubul Dinamo Bucureşti. Simona Radiş este mai tânără cu câteva luni, fiind născută pe 5 aprilie 1999, la Botoşani (nord), şi vine de la clubul rival, Steaua Bucureşti. Cele două sportive fac pereche, în barca de dublu vâsle, din 2019. Prima lor performanţă s-a înregistrat în acelaşi an, în debutul lunii iunie,  şi a fost câştigarea medaliilor de argint la Campionatele Europene de la Lucerna, din Elveţia. A urmat, în septembrie, la Linz, câştigarea medaliilor de argint la Mondiale. La următoarele competiţii majore, respectiv la Europenele din Polonia, de la Poznan, din 2020, şi la cele din Italia, de la Varese, de anul acesta, Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş au câştigat medaliile de aur.


RadioRomaniaInternational · Sportivele săptămânii - 03.08.2021

www.rri.ro
Publicat: 2021-08-03 09:49:00
Vizualizari: 421
TiparesteTipareste