Sunt necesare norme UE împotriva proceselor abuzive care vizează vocile critice (partea a II-a)

sunt necesare norme ue împotriva proceselor abuzive care vizează vocile critice (partea a ii-a) Parlamentul European solicită noi norme ale UE care să limiteze acțiunile juridice ofensatoare, menite să intimideze și să reducă la tăcere vocile critice.

  

Parlamentul European solicită noi norme ale UE care să limiteze acțiunile juridice ofensatoare, menite să intimideze și să reducă la tăcere vocile critice. Într-un raport adoptat cu o largă majoritate, eurodeputații propun o serie de măsuri pentru a contracara amenințarea reprezentată de SLAPP (acțiunile strategice împotriva mobilizării publice) pentru jurnaliști, ONG-uri și societatea civilă din Europa. SLAPP sunt acțiuni în justiție lipsite de valoare, bazate pe afirmații exagerate și adesea abuzive, menite să intimideze, să discrediteze profesional și să îi hărțuiască pe cei vizați, obiectivul final fiind șantajarea și reducerea la tăcere a acestora.

Concret, ce spune raportul adoptat de parlamentarii europeni şi ce solicită aceştia Comisiei Europene, în plan legislativ, aflăm tot de la Ramona Strugariu, europarlamentar, membră în Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne a Parlamentului European.

RadioRomaniaInternational · Podcasting Europe: Europa pentru toti - 04.12.2021.

www.rri.ro
Publicat: 2021-12-04 19:15:00
Vizualizari: 605
TiparesteTipareste