Mai mulţi militari români în Afganistan

mai mulţi militari români în afganistan România va suplimenta forţele şi mijloacele armatei la misiunea Resolute Support din Afganistan.

România ăşi va mări contribuţia îm misiunile din afara statului, în 2015. Astfel,  vor fi suplimentate forţelor şi mijloacele Armatei României la misiunea NATO Resolute Support din Afganistan, cu până la 450 militari, cu un plafon maxim de 650 de militari.

 

„În anul 2015, România va continua să participe la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român sub conducerea NATO, UE, OSCE şi ONU. Efortul principal va fi reprezentat de participarea cu forţele şi mijloacele Armatei României la misiunea NATO din Afganistan, concomitent cu menţinerea participării la operaţiunile NATO KFOR şi UE ALTHEA din teatrele de operaţii din Balcani, respectiv de participare cu forţe ale Ministerului Afacerilor Interne la misiunile şi operaţiile sub mandat ONU şi al UE”, se arată într-o scriosare a preşedinetului României citită în cele două camere ala Parlamentului.

 

Fondurile necesare pentru participarea armatei în misiunile intrenaţionale vor fi asigurate de bugetele alocate Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Afacerilor Interne pentru anul viitor, se arată în acelaşi document.


www.rri.ro
Publicat: 2014-12-09 14:32:00
Vizualizari: 486
TiparesteTipareste