Protest pentru eliminarea pașapoartelor la graniţa România-R. Moldova

protest pentru eliminarea pașapoartelor la graniţa românia-r. moldova La Bucureşti a avut loc un protest pentru a se solicita eliminarea pașapoartelor la trecerea frontierei dintre România și Republica Moldova.

Sute de persoane de pe ambele maluri ale Prutului au solicitat autorităţilor într-un mod inedit, duminică, la București, eliminarea pașapoartelor la trecerea frontierei dintre România și Republica Moldova. Ei au protestat formând un lanț uman între Ambasada Republicii Moldova și Ministerul Afacerilor Externe. Lanțul uman a simulat granița dintre cele două state românești.

 

"Pașapoartele dublează frontiera dintre România și Republica Moldova. Nu le mai vrem și nu ne mai trebuie. Este nefiresc să putem circula doar pe baza buletinului în 58 de țări și teritorii, iar pentru a ajunge la Chișinău să fim nevoiți să ne procurăm pașaport. Costurile morale și financiare ale acestei măsuri sunt prea mari", a declarat Mădălina Hrițuleac, secretarul general al Platformei Unioniste „Acțiunea 2012”, organizatorul manifestației.

 

Platforma Unionistă „Acțiunea 2012” a depus adrese pentru legiferarea accesului cetățenilor Uniunii Europene în Republica Moldova doar cu obligația de a prezenta alternativ pașaportul sau cartea de identitate atât la MAE al României, cât și la Ambasada Republicii Moldova de la București. În același sens, organizaţia „Tinerii Moldovei”, de la Chișinău, a depus o adresă la Ministerul Afacerilor Externe și al Integrării Europene al R. Moldova.

 


www.rri.ro
Publicat: 2015-03-15 22:10:00
Vizualizari: 311
TiparesteTipareste