Sportivul săptămânii – Luptătorul Nicu Ojog

sportivul săptămânii – luptătorul nicu ojog România a încheiat cu un total de opt medalii Campionatele Mondiale de lupte pentru sportivi sub 23 de ani.

România a încheiat cu un total de opt medalii Campionatele Mondiale de lupte pentru sportivi sub 23 de ani, care s-au desfăşurat săptămâna trecută la Bucureşti. Trei dintre acestea au fost de argint, iar cinci, de bronz. România a participat la competiţii cu 30 de sportivi Obiectivul Federaţiei Române de Lupte a fost câştigarea a minimum două medalii.

 

La stilul greco-roman, medaliile au fost obţinute de Nicu Ojog -  argint la categoria 82 de kilograme, şi Mihai Radu Mihuţ - bronz la categoria 63 de kilograme. La lupte libere au urcat pe podium Maxim Vasilioglo - argint la categoria 74 de kilograme, Omaraskhab Nazhmudinov - bronz la 79 şi Nikolai Okhlopkov - bronz la 61. La feminin au câştigat medalii Alexandra Anghel - argint la categoria 72 de kilograme, Ştefania Priceputu - bronz la 50 de kilograme şi Andreea Ana - bronz la 53.

 

Cel mai aproape de victorie a fost Nicu Ojog. El a fost învins în finală de georgianul Ghela Bolkvadze, care s-a impus la puncte tehnice. Scorul final a fost de 3 la 3, după ce Ojog a condus cu 3-1 până în ultimul minut. Preşedintele Federaţiei Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu, a subliniat şi el, într-un interviu, performanţa lui Ojog:  (citez): “Cred că la următoarele meciuri când îl va întâlni pe georgian, îl va învinge. Asta deşi există o diferenţă de vârstă de trei ani între ei. Ojog a făcut 20 de ani, iar georgianul are 23. Aşa că performanţa sportivului nostru este cu atât mai importantă”, a mai spus oficialul Federaţiei Române de Lupte.

 

Pentru evoluţia sa de la Bucureşti, Radio România Internaţional l-a desemnat pe Nicu Ojog Sportivul Săptămânii.

 

Născut pe 16 decembrie 1998 la Bacău, Nicu Ojog a câştigat până acum numeroase medalii în competiţiile de cadeţi şi juniori. El reprezintă una dintre marile speranţe ale României în vederea Jocurilor Olimpice programate în 2020, în Japonia.


www.rri.ro
Publicat: 2018-11-20 12:34:00
Vizualizari: 648
TiparesteTipareste