Sportivul săptămânii – Jucătoarea de tenis de masă Bernadette Szőcs

sportivul săptămânii – jucătoarea de tenis de masă bernadette szőcs Zilele trecute, la Nantes, în Franţa, reprezentativa tricoloră şi-a adjudecat al cincilea titlu european pe echipe din istorie.

România rămâne una dintre marile puteri ale Europei la tenis de masă feminin. Zilele trecute, la Nantes, în Franţa, reprezentativa tricoloră şi-a adjudecat al cincilea titlu european pe echipe din istorie, dupa cele câştigate în 1992, 2002, 2005 şi 2017. Este interesant faptul că, în condiţiile în care multe echipe de pe bătrânul continent şi-au procurat jucătoare asiatice pentru a-şi creşte valoarea, lotul României se bazează în continuare pe propria pepinieră, iar lucrurile merg... Acest lucru s-a văzut cel mai bine în finala Europenelor.

 

Bernadette Szőcs a învins-o în primul meci pe Jieni Shao cu scorul de 3-2, revenind de la 1-2 la seturi. Al doilea punct a fost adus de Daniela Dodean Monteiro. Ea a dispus cu 3-2 de cea mai valoroasă jucătoare a echipei portugheze, Yu Fu, sportivă în vârsta de 41 de ani, medaliată cu aur, anul acesta, la Jocurile Europene de la Minsk.

 

În ultimul meci, Elizabeta Samara, campioană europeană la individual în 2015, a trecut de singura componentă a lotului lusitan cu nume cu rezonanţă portugheză, Leila Oliveira, cu scorul de 3-0. Pentru a desemna Sportivul Săptămânii, am avut de ales între cele trei sportive care au câştigat meciul cu Portugalia. Ne-am oprit la Bernadette Szőcs, care este, în acest moment, cea mai bună jucătoare a echipei.

 

Valoroasa noastră sportivă s-a născut la 5 martie 1995 la Târgu Mureş. S-a apucat de sport la vârsta de 8 ani. Rezultatele, la competiţiile de cadeţi şi juniori, au venit relativ repede. Bernadette a câştigat mai multe medalii la întrecerile europene şi mondiale şi a urcat rapid în clasamentelele internaţionale. În 2010, din cauza lipsei de susţinere financiară din partea conducătorilor sportului românesc, Bernadette Szőcs a vrut să se mute în Norvegia şi să evolueze pentru ţara scandinavă, dar demersul nu a fost dus până a capăt.

 

În 2016, la Europenele de la Budapesta, a câştigat locul 3 la dublu mixt, alături de Ovidiu Ionescu. În 2017, la campionatele continentale din Luxemburg, a câştigat primul său titlu continental, cu echipa României. În 2018, la Montreux, în Elveţia, s-a impus la turneul European Top-16, competiţie rezervată celor mai bune jucătoare de pe continent. În acest moment ocupă locul 17 în ierarhia mondială. Următoarea româncă în acest clasament este Elizabeta Samara, situată pe locul 24. 


www.rri.ro
Publicat: 2019-09-10 12:18:00
Vizualizari: 305
TiparesteTipareste