Grădinițele și școlile din zona București- Ilfov se extind și se modernizează cu fonduri europene

grădinițele și școlile din zona bucurești- ilfov se extind și se modernizează cu fonduri europene Agenția de Dezvoltare Regională București- Ilfov a semnat în primul trimestru al acestui an opt contracte de finanțare.

Două se referă la extinderea și modernizarea iluminatului public, celelalte șase vizează îmbunătățirea infrastructurii educaționale.


Investițiile se ridică în total la aproximativ 35 de milioane de lei, cea mai mare parte fiind fonduri europene nerambursabile.


Mai precis este vorba despre reabilitarea a patru grădinițe din sectoarele 2 și 3 în vederea creșterii eficienței energetice, extinderea cu corpuri noi de clădire sau modernizarea bazinelor de inot.


Detalii aflăm de la Simona Curpăn- șeful Departamentului Promovare și Investiții din cadrul Agenției de Dezvoltare Regională București- Ilfov.


"Sunt trei grădinițe în sectorul 3: grădinița nr. 70 cu o valoare totală de 8 milioane de lei din care valoarea totală nerambursabilă este de 6 milioane de lei, mai avem grădinița 154 cu o valoare de aproximativ 2 milioane de lei și grădinița 191 cu valoarea totală a proiectului de 5 milioane de lei. Sunt proiecte care vizează în special lucrări de modernizare la clădirile gradinițelor, lucrări de modernizare la bazinele de înot sau extinderea etajelor destinate activităților sportive din acele grădinițe. De asemenea, mai avem o grădiniță in sectorul 2- grădinița 189 care are o valoare totală de 8 milioane de lei din care valoare totală nerambursabilă- 7 milioane de lei".


Tot cu fonduri europene vor fi reabilitate, extinse și modernizate 2 școli- una din sectorul 3 și alta din localitatea Chitila. Obiectivul este creșterea numărului de elevi, a confortului acestora și a calității actului educațional:


"Tot în domeniul infrastructurii educaționale s-au mai semnat două contracte de finanțare pentru învațămantul profesional și tehnic. Sunt două școli gimnaziale, o școală în sectorul 3- școala gimnazială Nicolae Labis, fosta nr. 89, cu o sumă de aproximativ 7 milioane de lei- și școala gimnazială din Chitila- școala Federico Garcia Lorca- un proiect cu finanțare prin Programul Operațional Regional în valoare totală de 5 milioane de lei".


Simona Curpăn de la Agenția de Dezvoltare Regională responsabilă de implementarea unor proiecte de 445 de milioane de euro în regiunea București- Ilfov.


RadioRomaniaInternational · Local, regional, european 27.05.2020

www.rri.ro
Publicat: 2020-05-27 10:19:00
Vizualizari: 387
TiparesteTipareste