Zece ani în NATO

zece ani în nato Ceremonia aniversară de zece ani de apartenenţă la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord a avut loc duminică, 6 aprilie, la Bucureşti

Ceremonia aniversară de zece ani de apartenenţă la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord a avut loc duminică, 6 aprilie, la Bucureşti. Le eveniment au luat parte ministrul Apărării Naționale, Micea Dușa, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea şi ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean.

Cu acest prilej au fost depuse coroane de flori la Monumentul Eroilor Militari Români căzuți în teatrele de operații și pe teritoriul României. De asemenea, au fost arborate drapelul României şi cel al Alianţei Nord-Atlantice şi au fost expuse pentru public echipamente tehnice militare.

 

„În această perioadă au fost rotiți în teatrele de operații peste 40.000 de militari, nu numai în 5-10 ani, vorbesc de întreaga perioadă de când am semnat acordul pentru Parteneriatul pentru Pace. 26 de militari români şi-au pierdut viaţa, 23 în Afganistan, trei în alte teatre de operații. În această perioadă peste 400 de ofițeri și subofițeri au participat și participă la asigurarea funcționării organismelor militare, fie că este vorba de NATO, fie că este vorba despre organismele militare ale Uniunii Europene”, a declarat, duminică, Mircea Duşa.

 

România este membră a NATO din 29 martie 2004, iar în cei zece ani a participat activ la numeroase misiuni alături de partenerii de Alianţă. 


www.rri.ro
Publicat: 2014-04-06 15:30:00
Vizualizari: 272
TiparesteTipareste