România nu va trimite trupe împotriva Statului Islamic

românia nu va trimite trupe împotriva statului islamic Statul român va asigura sprijin logistic şi nu va trimite trupe pentru acţiunea împotriva Statului Islamic.

România va asigura sprijin logistic şi nu va trimite trupe pentru acţiunea împotriva Statului Islamic. Anunţul a fost făcut de premierul Victor Ponta în cadrul Adunării Generale a ONU de la New York:

„În ceea ce priveşte coaliţia internaţională de combatere a organizaţiei teroriste Statul Islamic, am anunţat foarte clar după ce m-am sfătuit cu ministrul de Externe, cu ministrul Apărării, că România va participa la coaliţia internaţională, nu cu trupe de teren, dar cu tot ce înseamnă sprijin logistic, operaţional şi umanitar”

 

Şeful executivului de la Bucureşti a adăugat că România va sprijini lupta împotriva terorismului, oriunde apare acesta şi că mişcările extermiste ale ISIS au in impact asupra tuturor statelor:

„Proliferarea mişcărilor islamice radicale şi apariţia unor grupuri noi precum ISIS conduc la ameninţări teroriste. Ele reprezintă un nou tip de terorism care ameninţă sa destabilizeze întreg Orientul Mijlociu şi lumea întreagă”, a spus Victor Ponta. 


www.rri.ro
Publicat: 2014-09-26 16:14:00
Vizualizari: 268
TiparesteTipareste