Jurnal românesc - 15.12.2016

jurnal românesc - 15.12.2016 Statele Unite vor accelera acţiunile de suplimentare a trupelor în România, a anunţat generalul Ben Hodges, comandantul Forţelor terestre americane în Europa.

Statele Unite vor accelera acţiunile de suplimentare a trupelor în România, a anunţat generalul Ben Hodges, comandantul Forţelor terestre americane în Europa. El a precizat că trupele americane vor sosi, pe 6 ianuarie, în portul german Bremerhaven, după care vor fi trimise imediat în România, Polonia şi ţările baltice.NATO a aprobat, în vară, planul de consolidare a prezenţei militare în Europa de Est, prin care sunt create patru grupuri de luptă cu efective totale de 4.000 de militari, susţinuţi de o forţă de reacţie rapidă formată din 40.000 de persoane. În plus, Alianţa a preluat controlul asupra sistemului antirachetă din Europa, care include nave americane dotate cu sisteme antibalistice în largul Spaniei, un radar în Turcia şi elementele de interceptare din România.Rusia a avertizat, în repetate rânduri, că este "extrem de preocupatăde instalarea sistemelor antibalistice NATO în România şi Polonia şi a avertizat că va lua măsuri pentru a se apăra.

 

Serviciile permise şi înmatriculări auto din Bucureşti şi Ilfov lucrează cu publicul şi sâmbătă. Angajaţii vor recupera astfel ziua liberă din 2 decembrie. Programul va începe la ora 8:30 şi se va încheia la 16:30. La ghişee se vor depune documente pentru înmatriculări şi se vor elibera autorizaţii provizorii de circulaţie şi numere de înmatriculare. De asemenea, se pot face programări pentru proba practică a examenului auto.

 

Plata taxelor şi impozitelor se poate face online, începând de miercuri, a anunţat premierul Dacian Cioloş, care a precizat că, în era digitală, oamenii nu trebuie să mai consume "timp şi nervi" la ghişee. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a fost înrolată, începând de miercuri, în platforma ghiseul.ro, astfel încât plăţile către Fisc se vor putea efectua online, a anunţat, miercuri, şi Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale. Conform sursei citate, contribuabilii persoane fizice pot efectua online plata taxelor şi impozitelor pe care le datorează către ANAF, cum ar fi: impozit pe venituri din salarii sau din folosinţa bunurilor, impozitul pe venituri din dividende, dobânzi, premii, din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuală sau din activităţi agricole. Până acum puteau fi achitate la ghişeul virtual doar diversele impozite şi taxe locale.

 

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie a decis reducerea, de la 1 ianuarie, a tarifelor energiei reglementate pentru populaţie, care mai reprezintă în prezent 30% din totalul energiei consumate. Acest lucru înseamnă o scădere cu aproximativ 2% a facturii finale plătite de cetăţeni la energia electrică. Potrivit calendarului stabilit în 2012, piaţa de energie electrică va fi complet liberalizată de la 1 ianuarie 2018.

 

Comisarul european pentru Politică regională, Corina Creţu, a aprobat continuarea a 19 proiecte din mai multe regiuni din România, în valoare totală de 1,3 miliarde de euro. Proiectele se referă la sistemul de alimentare cu apă, cel de canalizare şi epurare, sistemul centralizat de termoficare urbană. Un alt proiect vizează infrastructura de transport feroviar şi rutier.

 


www.rri.ro
Publicat: 2016-12-15 12:10:00
Vizualizari: 298
TiparesteTipareste