Producţie record de cozonaci

producţie record de cozonaci În perioada sărbătorilor de iarnă, românii vor consuma circa 10 milioane de cozonaci, adică doi cozonaci de persoană.

În perioada sărbătorilor de iarnă, românii vor consuma circa 10 milioane de cozonaci, adică doi cozonaci de persoană. Aceasta este estimarea patronatului român din industria de morărit şi panificaţie care subliniază că în ultimii ani, consumul de cozonaci a crescut cu aproximativ un milion de bucăţi anual, de la 7,3 milioane în 2014 la 8,1 milioane în 2015.

 

Conform unei analize KeysFin, deoarece s-au înbunătăţit condiţiile economice „iar românii şi-au văzut veniturile în creştere în 2016, un avans semnificativ în privinţa producţiei este posibil să fie atins, mai cu seamă că şi exporturile de cozonaci au început să conteze tot mai mult în business-ul producătorilor”, fapt este confirmat şi de aceştia.

 

 

Astfel, cozonacul românesc are succes la export în ţări precum Germania, Marea Britanie, Spania şi Italia, acolo unde sunt şi comunităţi importante de români. Statisticile patronatului, din care fac parte 300 de societăţi, arată că patiserii români domină piaţa autohtonă în faţa importurilor, 80% dintre consumatori preferând cozonacii tradiţionali. 

 

Potrivit analiştilor KeysFin, sezonul de Crăciun va fi cel mai bun din ultimii 10 ani pentru producătorii de cozonaci din România. În concluzie, cozonacul românesc a crescut bine, nu numai în sens propriu, ci şi ca dinamică a afacerii. 


www.rri.ro
Publicat: 2016-12-22 15:20:00
Vizualizari: 347
TiparesteTipareste