Info Business

info business Deficitul de pe piaţa forţei de muncă din industria turismului din România este de 20%, raportat la cei 500.000 de oameni care sunt deja angajaţi în acest domeniu, în mod direct sau indirect.

Deficitul de pe piaţa forţei de muncă din industria turismului din România este de 20%, raportat la cei 500.000 de oameni care sunt deja angajaţi în acest domeniu, în mod direct sau indirect. Estimarea îi aparţine preşedintelui Federaţiei Industriei Hoteliere din România, Călin Ile. Din această cauză, sectorul turismului apelează, în ultimii ani, din ce în ce mai mult la lucrători din străinătate. Totuşi, soluţia de a aduce forţă de muncă din Asia în industria ospitalităţii din România este una pe termen scurt, iar noi trebuie să ne gândim la variante pe termen mediu şi lung, a declarat, miercuri, Cristina Ionela Târteaţă, secretar de stat în Ministerul Turismului de la Bucureşti.


Transportul pe Dunăre poate fi îmbunătăţit dacă se asigură şenalul navigabil pe tot parcursul anului. Astfel, în locul camioanelor care circulă pe şosele, transportul fluvial ar prelua o bună parte din mărfuri. Ministrul român al transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat miercuri, la întâlnirea cu Violeta Bulc, comisarul european pentru transport, că toate instituţiile responsabile cu navigaţia derulează proiecte pentru ca transportul intern şi internaţional pe Dunăre să fie mai atractiv.


În anul 2016, România s-a situat pe ultimul loc în Uniunea Europeană la colectarea deşeurilor de echipamente electronice şi electrice, arată datele publicate de Oficiul European pentru Statistică Eurostat. În Uniunea Europeană au fost colectate, în medie, 8,9 kg de deşeuri de echipamente electronice şi electrice pe locuitor. Cantitatea a variat de la la 1,6 kg pe locuitor în România la 16,5 kg pe locuitor în Suedia. Deşeurile de echipamente electronice şi electrice, respectiv frigidere, televizoare, laptopuri sau telefoane, pot cauza pagube majore mediului şi probleme de sănătate, dacă nu sunt adecvat gestionate. Ca rezultat, la nivelul Uniunii Europene s-au făcut eforturi considerabile pentru îmbunătăţirea colectării, tratării şi reciclării echipamentelor electronice şi electrice care nu mai sunt utilizate, notează Agerpres. www.rri.ro
Publicat: 2019-03-28 12:00:00
Vizualizari: 473
TiparesteTipareste