Cinci militari români au fost răniţi în Afganistan UPDATE

cinci militari români au fost  răniţi în afganistan update Starea militarilor români răniţi în Afganistan este stabilă

Militarii  răniți astăzi în Afganistan, sunt în stare stabilă și se află internați la spitalul militar de tip ROL 3 al Bazei Aeriene Kandahar, informează Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

-------------

Cinci militari din Batalionul 300 Protecția Forței "Sfântul Andrei", care se află în misiune în Afganistan, au fost răniți astăzi, în jurul orei 12.30, ora României, în timp ce executau o misiune de patrulare mixtă împreună cu militari americani, în zona de responsabilitate.


Pe timpul executării misiunii, mașina de luptă de tip MRAP în care se aflau militarii a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat.


Militarilor li s-a acordat primul ajutor și au fost evacuați pe cale aeriană la Spitalul Militar ROL III din Baza Aeriană Kandahar. 


Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj în urma atacului care a avut loc în Afganistan:

Sunt alături de militarii noştri răniţi astăzi, în Afganistan.... În aceste momente dificile, le doresc militarilor noştri însănătoşire grabnică şi asigur familiile celor răniţi că aceştia primesc cele mai bune îngrijiri medicale. Le datorăm întreaga noastră recunoştinţă militarilor români care servesc ţara cu profesionalism şi dedicare în zone de conflict şi îşi pun viaţa în pericol pentru menţinerea păcii şi asigurarea securităţii internaţionale.


Premierul Viorica Dăncilă a transmis sănătate celor cinci militari români răniţi vineri în Afganistan,

'Sănătate şi putere militarilor noştri răniţi în misiune în Afganistan! M-am asigurat, împreună cu ministrul Apărării, că primesc cele mai bune îngrijiri medicale şi sper că se vor întoarce cât mai curând acasă! Mulţumesc militarilor români pentru profesionalism şi dedicare!'.


Conducerea M.Ap.N. este informată în permanență despre situație și urmărește cu atenție evoluția stării de sănătate a militarilor.www.rri.ro
Publicat: 2019-05-24 16:08:00
Vizualizari: 627
TiparesteTipareste