De la cantină dezafectată la spații de învățământ universitar moderne

de la cantină dezafectată la spații de învățământ universitar moderne La Alba Iulia clădirea în care a funcționat cantina unui liceu industrial va fi complet renovată cu bani europeni și va găzdui mai multe spații moderne pentru învățământul universitar.

Extensia din Alba Iulia a Universității Tehnice din Cluj Napoca (UTCN) se va moderniza cu fonduri europene.

          

În urmă cu o lună a fost semnat contractul de finanțare prin care unitatea de învățământ va primi peste 1,9 milioane de euro, fonduri europene nerambursabile,  pentru modernizarea și dotarea infrastructurii de educație.

          

Investițiile presupun reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea unui imobil care a avut în trecut destinația de cantină școlară, iar acum, construcția prezintă numeroase degradări.

          

Clădirea nu mai este utilizată de mulți ani ani și nici nu au fost luate măsuri pentru conservarea acesteia.

          

Prin implementarea acestui proiectul proiect Regio se va realiza reconversia clădirii menționate în noi spații de învățământ universitar.

          

Se vor efectua lucrări de extindere, atât în plan orizontal, cât și pe vertical.


Are detalii Nicolae Mărginean, director Comunicare ADR Centru:

"În urma semnării contractului de finanțare în cadrul Programului Operațional Regio 2014-2020 Extensia din Alba Iulia a UTCN a beneficia de aproape 2 milioane de euro pentru investiții în fosta cantina a unui liceu industrial, acum dezafectat, din Alba Iulia.

Prin reabilitarea, modernizarea, exdtinderea și dotarea acestui imobil situat la intrarea în municipiul Alba Iulia se vor realiza 2 amfiteatre, de 150 și 120 de locuri, săli de cursuri, laboratoare și o bibliotecă în acest spațiu care nu a mai fost folosit de aproape 10 ani."


Contractul de finanţare asigură resursele necesare pentru a moderniza şi îmbunătăţi condiţiile de studiu a mai mult de 550 de studenţi din județul Alba și județele limitrofe.

           

Echipa de management a universității estimează că data finalizării investițiilor va fi înainte de încheierea anului universitar 2022-2023, respectiv 30 aprilie 2023.


RadioRomaniaInternational · Local, regional, european 09.06.2020

www.rri.ro
Publicat: 2020-06-09 07:04:00
Vizualizari: 336
TiparesteTipareste