Informaţii de la operatorii aerieni

informaţii de la operatorii aerieni Circulația rutieră în zona Aeroportului Internațional Henri Coandă, de lângă Bucureşti, a fost redeschisă integral.

Acest lucru a fost posibil datorită faptului că lucrările de amenajare în zona adiacentă racordului feroviar către aeroport au fost terminate. În decembrie vor începe să circule cu regularitate trenuri între Gara de Nord, principala gară din Bucureşti şi aeroport.


Blue Air, compania aeriană low-cost românească, anunță zboruri directe între București Otopeni și Paris Charles de Gaulle, din 18 decembrie. Blue Air va transfera pe Charles de Gaulle zborurile operate anterior pe Aeroportul Beauvais, cu trei zboruri săptămânale în cadrul orarului de iarnă 2020/2021,  operate miercurea, vinerea și duminica.


De asemenea, operatorul Blue Air anunță transferul temporar al zborurilor cu destinația Roma pe Aeroportul Ciampino, începând cu 18 decembrie. Toate zborurile Blue Air operate pe ruta București - Roma și Bacău (nord-estul României) - Roma vor avea ca aeroport de destinație Aeroportul Internațional Campino - Giovani Battista Pastine. Astfel, Blue Air va transfera temporar pe Ciampino zborurile operate anterior pe Aeroportul Roma Fiumicino, oferind trei zboruri săptămânale pe ruta Bucureşti Otopeni - Roma şi până la şapte zboruri săptămânale pe ruta Bacău - Roma.


Pe de altă parte, modificarea datelor de călătorie pentru toate rezervările noi efectuate până la sfârşitul anului se va face gratuit, a anunţat tot Blue Air. Schimbarea rezervărilor se va putea face o singură dată în intervalul 10 noiembrie-31 decembrie 2020, în contextul creşterii în amploare a pandemiei COVID-19 şi a mediului de călătorie extrem de prohibitiv şi restrictiv din Europa. Blue Air lansează opţiunea de modificare gratuită a datelor de călătorie pentru rezervările noi efectuate pe site-ul companiei până la 31 decembrie 2020. Oferta este valabilă pentru toate zborurile şi destinaţiile Blue Air până la sfârşitul orarului de vară 2021, pentru rezervările noi efectuate până la 31.12.2020.


În altă ordine de idei, o companie aeriană din Republica Moldova, HiSky, și-a deschis bază pe Aeroportul Internațional Iași. Reprezentanții companiei spun că această nouă colaborare garantează o conectare mai bună între locuitorii Moldovei și destinaţii din Uniunea Europeană. Compania va opera de pe Aeroportul din Iași trei destinații externe: Dublin - un oraș în care trăiește o comunitate largă de români, Frankfurt - un oraș-nod, care face legătura cu alte destinații, mai îndepărtate, și Londra. Lansarea zborurilor este planificată pentru finalul acestui an.www.rri.ro
Publicat: 2020-11-13 13:47:00
Vizualizari: 137
TiparesteTipareste