Simularea procesului decizional din cadrul UE: „EP Days in Stara Zagora”

simularea procesului decizional din cadrul ue: „ep days in stara zagora” La data de 14 decembrie a avut loc al doilea eveniment online de simulare a procesului decizional din cadrul Parlamentului European.

La data de 14 decembrie a avut loc al doilea eveniment online de simulare a procesului decizional din cadrul Parlamentului European. De această dată, gazdele au fost colegii noștri de la Centrul Europe Direct din Stara Zagora, Bulgaria. Evenimentul, care s-a desfășurat prin intermediul platformei Meet, a avut ca temă Pactul Ecologic European.


Participanții au fost elevi de liceu de la Colegiul Național "Sf. Sava" și Colegiul Național "Spiru Haret" din București, precum și elevi de la Liceul Antim I, dar și de la Școala de Limbi Străine "Romain Rolland" din Stara Zagora, Bulgaria.


Evenimentul a fost moderat de Konstantin Stoyanov, coordonatorul Centrului Europe Direct Stara Zagora. Invitatul de onoare a fost dl Boyko Blagoev, Șeful departamentului Comunicare al Reprezentanței Comisiei Europene în Bulgaria.


Elevii au fost distribuiți în 6 camere de discuții, reprezentând cele 6 grupuri politice europene pe care au ales să le reprezinte: ECR, EPP, Greens, ID, Renew Europe și S&D.


În urma dezbaterilor, liderii grupurilor politice au luat cuvântul și au prezentat principalele provocări și posibilele soluții la problemele legate de atingerea neutralității climatice. Aceștia au ajuns la un consens cu privire la necesitatea implementării unor surse de energie verde eficiente accesibile ca preț.


Dorim să le mulțumim atât colegilor noștri din Stara Zagora cât și elevilor și cadrelor didactice pentru această colaborare fructuoasă!


Pentru mai multe detalii, vă rugăm accesați site-ul Europe Direct București.

(Loredana Licuța, coordonator Centrul Europe Direct București)www.rri.ro
Publicat: 2020-12-21 08:30:00
Vizualizari: 379
TiparesteTipareste