O elevă de liceu susține ideea de voluntariat

o elevă de liceu susține ideea de voluntariat Katharina Țîntea are 16 ani și este elevă în clasa a zecea la Seminarul Teologic Ortodox din Alba Iulia.

Katharina Țîntea are 16 ani și este elevă în clasa a zecea la Seminarul Teologic Ortodox din Alba Iulia. A hotărât să se implice în cât mai multe activități de voluntariat încă din primul an de liceu, iar proiectul UNITED i-a oferit și cel mai important rol, consideră Katharina, acela de Ambasador al valorilor europene.

 

Eu am aflat de proiectul UNITED prin alte organizații din care eu fac parte și din Consiliul județean al elevilor (județul Alba), în care activez. Cumva, m-a atras ideea de a deveni voluntar, încă de când am văzut apelul de recrutare, pentru că mai ales acest domeniu al dezvoltării gândirii critice și a-i ajuta pe elevi să fie mai aproape de implicarea civică, de voluntariat, m-a atras foarte mult. M-am gândit că acest program poate cu siguranță să îmi răspundă la toate necesitățile și prioritățile pe care eu le am și abilitățile pe care îmi doresc să mi le dezvolt. Acum, câteva luni mai târziu, pot să spun că acest program a venit cu adevărat în sprijinul meu și al dezvoltării mele. Pe lângă asta, m-a atras foarte mult echipa minunată pe care am cunoscut-o în cadrul UNITED și al Asociației Young Initiative.

 

Dintre cele mai importante realizări de până acum în cadrul UNITED, Katharina Țîntea amintește de evenimentul la care zeci de tineri din România au participat. Acest atelier a fost organizat chiar de către Katharina și echipa ei: „Am organizat în luna ianuarie primul meu eveniment ca Ambasador al valorilor europene. A fost un atelier de management. Practic, 70 de tineri din România au participat la acest eveniment și au învățat mai multe despre cum să coordoneze o echipă. Acest eveniment a însemnat foarte mult pentru mine. De altfel, noi, în cadrul programului, avem odată la câteva săptămâni, deci destul de des, diferite ședințe cu mentorii noștri, pentru că ei sunt aici, vin în sprijinul nostru, așa că au participat la toate ședințele pe care noi le-am avut organizate. În cadrul ședințelor de mentorat, am avut diferite activități pregătite special pentru noi. Am învățat cum să organizăm un eveniment, cum să scriem postări de promovare, cum să discutăm cu publicul.

 

Nu doar proiectul UNITED este o activitate extrașcolară pentru Katharina. Este, de asemenea, președintele Consiliului județean al elevilor din Alba. „De câteva luni, mai precis din noiembrie, ocup și funcția de președinte al Consiliului județean al elevilor din Alba. Practic, fac și asta zi de zi. Sunt alături de o echipă foarte mare, aducem activități reprezentative pentru elevi. Pot să spun că toată activitatea din cadrul proiectului UNITED m-a ajutat foarte mult să învăț mai bine cum să coordonăm o echipă, cum să ne intersectăm în aceste dorințe comune, cum să organizăm aceste evenimente. Așa că voluntariatul m-a ajutat cu siguranță și în cadrul consiliului elevilor, dar și în alte activități. Sunt și cercetaș la Cercetașii României. Proiectul UNITED m-a ajutat și în această direcție, pentru că am reușit să interconectăm diferite organizații în cadrul proiectelor noastre.

 

Cât despre proiectele de voluntariat, Katharina le recomandă cu căldură tuturor tinerilor. Cu cât devii voluntar mai devreme, crede Katharina, cu atât sunt mai mari șansele de a descoperi în tine vocații importante: „Le transmit tuturor elevilor, tinerilor să se implice cu inima deschisă și cu mare drag în orice fel de activitate de voluntariat. Poate mai ales acum, în perioada liceului, pentru că, de fapt, toată această experiență de voluntariat te dezvoltă extrem de mult, atât pe plan personal, cât și pe plan profesional. Pot să spun, din propria experiență, că am cunoscut atât de multe persoane minunate, în cadrul UNITED și Young Initiative, în consiliul elevilor și de la fiecare am învățat către un lucru nou, care simt cum a contribuit la dezvoltarea mea.

 

Despre scopul proiectului UNITED al Asociației Young Initiative și despre crearea unei microcomunități de promovare a valorilor europene puteți afla detalii urmărind site-ul web www.younginitiative.org.

 

RadioRomaniaInternational · Generatia 3.0 - 10.08.2021

 


www.rri.ro
Publicat: 2021-08-10 15:53:00
Vizualizari: 206
TiparesteTipareste