Paramentul European aprobă planurile de refacere a rezervelor de gaze naturale

paramentul european aprobă planurile de refacere a rezervelor de gaze naturale Ca reacție la războiul Rusiei împotriva Ucrainei, legea urmărește să refacă rezervele strategice europene de gaze înainte de venirea iernii, garantând siguranța aprovizionării cu energie.

Dezbaterea recentă pe tema  "Gas Storage" reconfirmă angajamentul puternic al membrilor  Parlamentului European de a-i proteja pe cetățenii europeni și industria noastră, de șantajul Rusiei.

Cu Acorduri de solidaritate între statele membre, cu ajutorul mecanismului de achiziții comune de gaze la nivelul UE toți cetățenii statelor membre vor fi protejați.

Crisian Bușoi , europarlamentar explică eforturile ce s-au făcut în acest sens:

"La 7 aprilie, această Cameră a încredințat Comisiei ITRE să negocieze acest act legislativ crucial, iar la 19 mai am ajuns la un acord politic între colegislatori, după lungi ore de negocieri în ceea ce a fost un al doilea trilog. Legislația, dacă va fi adoptată, va intra în vigoare în iulie. Oferă statelor membre posibilitatea de a lua numeroase măsuri pentru a-și atinge obiectivul, dar dorește, de asemenea, să se asigure că măsurile care nu sunt bazate pe piață sunt utilizate numai atunci când piața nu poate face asta singură. 

Se va asigura că depozitele noastre de gaze sunt umplute la o capacitate de minim 80% până în noiembrie anul acesta, urmărind 85% și, de anul viitor, minimum 90%.

Mai presus de toate, acest acord arată voința instituțiilor UE și a statelor membre de a acționa împreună în solidaritate pentru a consolida rezistența și pregătirea UE împotriva amenințărilor externe și pentru protecția cetățenilor europeni. 

În plus, înțelegând gravitatea situației generate de războiul rusesc împotriva Ucrainei, am introdus o procedură de certificare prin care fiecare operator de depozitare va trebui să demonstreze că nu reprezintă un pericol pentru securitatea aprovizionării sau a securității noastre naționale dacă dorește păstrează proprietatea asupra depozitului. Nu le vom permite celor care doresc să influențeze și să ne amenințe modul de viață să acceseze infrastructura noastră critică. 

Am introdus, de asemenea, un mecanism voluntar de achiziție comună de gaze și felicit Comisia Europeană pentru că s-a deplasat foarte rapid pentru a numi directorul general adjunct și pentru a înființa această platformă și platformele regionale, pentru că avem nevoie de asta pentru a compensa posibilul preț. sporuri derivate din obligaţiile de depozitare-umplere.

Camera a precizat clar că măsurile pentru a ne îndeplini obiectivele de umplere vor fi luate cu ideea clară că trebuie să ne protejăm securitatea aprovizionării și să ne diversificăm sursele. Din păcate, războiul continuă și jocurile politice jucate de Rusia cu rezervele noastre de gaze au confirmat doar că acțiunile noastre sunt justificate și că mai devreme decât mai târziu trebuie să ne renunțăm la dependența noastră toxică de combustibilii ruși, combustibilii fosili.

Munca noastră va continua în această direcție și prin pachetul de gaze și hidrogen din decembrie, planul REPowerEU și punerea în aplicare rapidă a măsurilor Fit for 55."

 


RadioRomaniaInternational · Alo Bruxelles - 16.08.2022

www.rri.ro
Publicat: 2022-08-16 09:30:00
Vizualizari: 198
TiparesteTipareste