Contractul de finanțare a fost semnat luna trecutã. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014- 2020, Axa prioritară 3- Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon.
Contractul de finanțare a fost semnat luna trecutã. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014- 2020, Axa prioritară 3- Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon.
Amănunte ne oferă Dana Traian de la Agenția de Dezvoltare Regională Muntenia Sud:
"Investiția se ridică la aproape 6 milioane şi jumătate de lei. Cei mai mulți bani- 5 milioane 775 de mii de lei- provin din Fondul European de Dezvoltare Regională şi de la bugetul de stat. Restul- aproximativ 716 mii de lei este contribuția primăriei Giurgiu".
Proiectul are ca obiectiv creşterea performanței energetice a cladirii liceului Ion Barbu dar şi a scolii gimnaziale arondate, Savin Popescu.
Deşi începuturile sale datează de prin secolul 19, liceul s-a inființat ca instituție de sine stătătoare in 1969, ca liceu economic, an în care s-a inaugurat şi clãdirea actualã.
"Practic se va reface învelişul clădirilor, se vor reabilita instalațiile de încălzire şi sistemele de ventilare şi climatizare, se vor instala sisteme alternative de producere a energiei şi se va moderniza instalația de iluminat".
Un alt proiect cu finanțare europeană în care este implicat liceul Ion Barbu dar care depinde în mare măsură de evoluția pandemiei este Erasmus+.
Este vorba despre o inițiativă care urmăreşte sa dezvolte abilitațile de comunicare, un parteneriat in domeniul educației școlare care uneşte cinci școli din România, Polonia, Spania, Finlanda și Turcia.
Scopul principal este de a oferi elevilor posibilitatea de a-şi îmbunătăți abilitățile de comunicare în vederea creşterii oportunităților de angajare.
Cum? Prin interacțiune directă cu colegii din UE, prin activități de grup şi prin schimbul de experiențe personale şi culturale.
Vor fi implicați 250 de elevi, câte 50 din fiecare şcoală, cu vârste cuprinse între 15 şi 19 ani. La proiect participă, de asemenea, 40 de profesori.
Proiectul se derulează pe parcursul a doi ani școlari.
Cooperarea dintre cele cinci şcoli va contribui totodată la aprecierea valorilor naționale ale celuilalt și la promovarea patrimoniului cultural al Uniunii Europene.
Linkuri utile
Copyright © . All rights reserved