Ziua Veteranilor, pentru prima oară în România.

ziua veteranilor, pentru prima oară în românia. În Parcul Tineretului din capitală, la Monumentul Eroilor, au avut loc ceremonii, depuneri de coroane de flori şi un moment de reculegere.

Ziua Veteranilor a fost sărbătorită, marţi, pentru prima oaraă în România.  În Parcul Tineretului din capitală, la Monumentul Eroilor, au avut loc ceremonii, depuneri de coroane de flori şi un moment de reculegere. Mai mulţi veterani au fost înaintaţi în grad şi au primit distincţii. La ceremonii a fost prezent şi ministrul apărării, Mircea Duşa. 

 

România se alătură, astfel, Australiei, Canadei, Statelor Unite ale Americii, precum şi altor state din Europa, care, la 11 noiembrie, îşi arată recunoştinţa pentru militarii întorşi din misiuni şi îşi comemorează eroii. La 11 noiembrie 1918, intra în vigoare armistiţiul între Puterile Antantei şi Germania, în urma căruia se punea capăt Primului Război 

 

Semnificaţia acestei zile pentru Armata României este legată şi de faptul că, pe data de 11 noiembrie 2003, a căzut la datorie sublocotenentul p.m. Iosif Silviu Fogoraşi, primul militar decedat în teatrul de operaţii din Afganistan.
 

Sursa: România Actualităţi


www.rri.ro
Publicat: 2014-11-11 15:02:00
Vizualizari: 452
TiparesteTipareste