Cronica olimpică

cronica olimpică Jocurile Olimpice de la Rio continuǎ fǎrǎ ca România sǎ câştige vreo medalie. Marţi, perechea formată din Andreea Mitu şi Raluca Olaru a ratat calificarea în sferturile de finalǎ ale probei de dublu din cadrul turneului de tenis.

Jocurile Olimpice de la Rio continuǎ fǎrǎ ca România sǎ câştige vreo medalie. Marţi, perechea formată din Andreea Mitu şi Raluca Olaru a ratat calificarea în sferturile de finalǎ ale probei de dublu din cadrul turneului de tenis. Româncele au pierdut în douǎ seturi, scor 1-6, 4-6, contra rusoaicelor Ekaterina Makarova şi Elena Vesnina. Tot marţi, canotorii români Cristi Pîrghie şi George Palamariu au pierdut calificarea în finala probei masculine de doi rame fără cârmaci. Ei au ocupat, în prima semifinală, locul 6, ultimul, urmând să evolueze în Finala B, programată joi.


Cea mai bunǎ performanţǎ româneascǎ de pânǎ acum rǎmâne locul 5 ocupat de Corina Cǎprioriu la judo, în limitele categoriei 57 de kilograme. Vicecampioanǎ olimpicǎ la Londra, acum 4 ani, Corina şi-a pǎstrat locul în topul mondial al categoriei. Pe contul sǎu de Facebook, ea a scris: "Mi-am dorit din tot sufletul o medalie mai întâi de toate pentru voi, cei care m-aţi susţinut ani de zile şi m-aţi ajutat să mă ridic şi să lupt mai departe. Mi-am dorit o medalie pentru România. Am luptat cât de bine am putut, am dat tot ce am putut, dar, de data aceasta, nu a fost să fie. În astfel de momente este firesc să plângi, o poate înţelege doar un sportiv care a dedicat total sportului. Vă mulţumesc tuturor pentru mesaje şi pentru că mi-aţi fost alături până la capăt."


Sǎ mai notǎm cǎ, dupǎ ziua de marţi, în clasamentul pe naţiuni continuǎ sǎ conducǎ Statele Unite, cu 9 medalii de aur, 8 de argint şi 9 de bronz. Pe locul 2 se situeazǎ China, cu 8 medalii de aur, 3 de argint şi 6 de bronz. Surprinzǎtor, locul 3 este ocupat de Ungaria, care are deja 4 medalii de aur, una de argint şi una de bronz. Trei dintre medaliile de aur ale lotului maghiar au fost aduse de înotǎtoarea Katinka Hoszu. www.rri.ro
Publicat: 2016-08-10 11:30:00
Vizualizari: 279
TiparesteTipareste