Muzeul Kitsch-ului

muzeul kitsch-ului Carpete cu Răpirea din serai, obiecte legate de religie, pești de cristal și alte bibelouri devin exponate de muzeu începând de astăzi.

Carpete cu Răpirea din serai, obiecte legate de religie, pești de cristal și alte bibelouri devin exponate de muzeu începând de astăzi. Şi asta pentru că se deschide la București, în Centrul Vechi, Muzeul Kitsch-ului.

Noul muzeu de tip boutique se află la al doilea etaj al imobilului din strada Covaci numărul 6 și, pe lângă sala ce găzduiește expoziția permanentă, include și o galerie. Aici, potrivit proprietarului Muzeului Kitsch-ului, Cristian Lica, "orice artist român care va vrea să expună în galeria de Kitsch Art de la etaj este binevenit. Nu există decât o singură limitare: lucrările să fie kitschoase. Fie că e vorba de peștele de cristal pus pe mileu, de bibelouri din perioada comunistă sau de carpete cu Răpirea din serai, cele peste 200 de exponate compun o imagine de ansamblu a kitsch-ului românesc. Aceasta poate fi dedusă și din cele șapte categorii în care au fost împărțite obiectele: Dracula, religie, comunism, design interior, gypsy, modern și make your own kitsch", a adăugat Cristian Lica.

 

Exponatele provin din colecția personală a proprietarului muzeului realizată de-a lungul unor ani buni cu ajutorul consignațiilor, târgurilor de profil și altor colecționari și îmbogățită recent cu numeroase 'artefacte'. Investiția lui în noua destinație culturală se ridică la peste 15.000 de euro.

 

Cristian Lica a declarat că pentru cetăţenii români costul biletului de intrare  este redus cu o treime, “din solidaritate cu faptul că ei sunt expuși la kitsch-ul din jurul lor în fiecare zi.” 

 


www.rri.ro
Publicat: 2017-05-05 16:25:00
Vizualizari: 799
TiparesteTipareste