Un român parcurge Dunărea înot de la izvoare până la vărsare

un român parcurge dunărea înot de la izvoare până la vărsare Sporturile extreme îi atrag pe români din ce în ce mai mult. Bibliotecarul Avram Iancu din Petroşani, mare pasionat de înot, a luat startul într-o cursă ambiţioasă, aceea de a parcurge Dunărea de la izvoare şi până la vărsare.

 

Sporturile extreme îi atrag pe români din ce în ce mai mult. Bibliotecarul Avram Iancu din Petroşani, mare pasionat de înot, a luat startul într-o cursă ambiţioasă, aceea de a parcurge Dunărea de la izvoare şi până la vărsare. A plecat pe 20 iunie din Munţii Pădurea Neagră, din Germania, şi pe o distanţă de 2860 de kilometri va trece prin 10 ţări şi 4 capitale. 

 

Avram Iancu a marcat momentul cursei la Donaueschingen, locul unde se unesc râurile Brigach şi Breg, de unde cursul de apă se numeşte Dunăre. Împreună cu bibliotecarul Avram Iancu se află caiaciştii Valerică Rîmbu din Galaţi şi Ulise Galu din Braşov, doi sportivi experimentaţi care au plutit cu caiacul pe Dunăre peste 2.500 de kilometri.

 

Avram Iancu şi-a propus să străbată cei 2.860 de kilometri ai cursului Dunării înotând câte 50 de kilometri pe zi, sosirea în portul Sulina fiind programată pe 20 august. Iancu spune că ideea de a înota pe tot cursul Dunării i-a venit după ce a recitit romanul ‘Pilotul de pe Dunăre’ al lui Jules Verne. Petroşăneanul a reuşit să traverseze înot Canalul Mânecii, pe 30 august 2016, fără costum de neopren.

 


www.rri.ro
Publicat: 2017-06-22 15:52:00
Vizualizari: 329
TiparesteTipareste