Măsuri pentru evitarea aglomeraţiei pe Aeroportul Otopeni

măsuri pentru evitarea aglomeraţiei pe aeroportul otopeni Numărul posturilor de control al documentelor a fost suplimentat la Aeroportul Otopeni, pentru fluidizarea traficului şi diminuarea timpului de aşteptare la trecerea frontierei.

Compania Națională Aeroporturi București a decis suplimentarea numărului de posturi de control al documentelor, având în vedere numărul mare de pasageri care tranzitează în această perioadă Aeroportul Internațional Henri Coandă.

 

"Începând cu această săptămână, capacitatea de procesare a pasagerilor la intrarea în țară a fost extinsă cu încă 2 ghișee, respectiv 4 posturi de control al documentelor, pe fluxul de sosiri. Aceste posturi suplimentare, dedicate curselor charter, simplifică procesul de control, ceea ce diminuează timpul de așteptare al pasagerilor la controlul documentelor", a declarat Directorul General al Companiei Naționale Aeroporturi București, Bogdan Mîndrescu.

 

În prezent, pe fluxul de sosiri, pasagerii au la dispoziție 12 ghișee ale Poliției de Frontieră, cu 24 de posturi control.

 

Pentru optimizarea controlului de securitate al pasagerilor și bagajelor de mână, la Aeroportul Henri Coandă au fost amplasate paturi de role la toate liniile de control de securitate pe fluxul de plecări. De asemenea, au fost instalate sisteme de recuperare a tăvilor folosite pentru controlul bagajelor de mână, dar și stații de lucru pentru controlul secundar al acestor bagaje, al căror rol este de a permite controlul separat al bagajelor suspecte, evitând blocarea liniei de control până la verificarea acestora.


www.rri.ro
Publicat: 2017-08-22 14:39:00
Vizualizari: 789
TiparesteTipareste