Înainte de fiecare misiune, militarii români din Afganistan sunt binecuvântați de preot

Înainte de fiecare misiune, militarii români din afganistan sunt  binecuvântați de preot Militarii Batalionului 280 de Infanterie Protecție a Forței ''Brave Hearts'' din Focșani dislocați în Baza Militară Aeriană de la Kandahar primesc binecuvântarea preotului înainte de fiecare misiune pe care o execută

Militarii Batalionului 280 de Infanterie Protecție a Forței ''Brave Hearts'' din Focșani dislocați în Baza Militară Aeriană de la Kandahar primesc binecuvântarea preotului înainte de fiecare misiune pe care o execută, transmite trimisul special al AGERPRES, Cristian Lupașcu. 


''Ne-am angajat la această misiune unde riscurile sunt multiple și este foarte important să primim harul lui Dumnezeu, pentru că fără de ajutorul lui Dumnezeu nimic nu putem realiza nici în misiune, nici acasă, nici în viața personală, nicăieri. Îi mulțumim lui Dumnezeu că ne-a ajutat să ajungem până aici, să trecem de toate provocările'', spune locotenent Ioan Vladimir Bădulescu, ofițer în cadrul Batalionului 280 de Infanterie Protecție a Forței ''Brave Hearts''.


Preotul Constantin Cîrloanță, aflat la prima sa misiune în Afganistan, își dorește să fie în permanență alături de militarii români, în speranța că slujba sa și ajutorul divin îi va ajuta să încheie cu succes toate misiunile. Înainte de a părăsi baza cu mașinile blindate, ei spun, alături de preotul militar Constantin Cîrloanță, rugăciunea ''Tatăl nostru'', iar apoi sunt binecuvântați cu agheasmă și mir.


Preotul Constantin Cîrloanță: ''Întotdeauna, situațiile de risc dezvoltă mai mult dialogul nostru cu Dumnezeu. Important este să rămânem după aceea statornici, nu numai în împrejurări dificile să ne aducem aminte de Dumnezeu. Obiceiul de aici să rămână în viața de zi cu zi''


Începând de marţi 21 august, Batalionul de Infanterie Protecție a Forței "Brave Hearts" din Focșani, care execută timp de 6 luni o misiune în Afganistan, este prezent în teatrul de operații cu întreg efectivul batalionului.


"Noii veniți urmează să parcurgă cursurile de inițiere în ceea ce privește adaptarea la specificul misiunilor din teatrul de operații, ulterior, estimăm spre sfârșitul lunii, batalionul să ajungă la capacitate operațională completă", a subliniat comandantul Batalionului de Infanterie Protecție a Forței "Brave Hearts" din Focșani, locotenent-colonel Cristinel Colibaba.


Luni, în Baza Militară Aeriană din Kandahar - Afganistan a avut loc ceremonialul militar prilejuit de executarea transferului de autoritate între Batalionul 151 Infanterie Protecție a Forței "Lupii Negri" şi Batalionul 280 Infanterie Protecție a Forței "Brave Hearts".


Cei peste 600 de militari români vor avea ca principală misiune asigurarea securității bazei din Kandahar, inclusiv prin executarea unor misiuni de patrulare alături de militarii din coaliție, armata afgană și poliția afgană.


Alături de aceștia, în Kandahar mai acționează și militarii de la Elementul Național de Sprijin, cât și o echipă de consiliere militară pentru armata și poliția afgană.


Sursa: AGERPRES, www.armataromaniei.ro




www.rri.ro
Publicat: 2017-08-27 18:46:00
Vizualizari: 763
TiparesteTipareste