Câştigătorii concursului Festivalul Internaţional “George Enescu” 2017

câştigătorii concursului festivalul internaţional “george enescu” 2017 Concursul a trezit interesul dvs. şi am primit 204 răspunsuri corecte şi complete.

Dragi prieteni, Radio România Internaţional v-a invitat până la 30 septembrie 2017, data poştei, să participaţi la un concurs de cultură generală cu titlul Festivalul Internaţional “George Enescu” 2017”. A fost un concurs dedicat unui eveniment muzical excepţonal, organizat între 2 şi 24 septembrie 2017 în Bucureşti şi în alte 7 oraşe din România: ediţia a XXIII-a a Festivalului Internaţional “George Enescu”, care poartă numele celui mai mare compozitor român din toate timpurile.

 

Concursul a trezit interesul dvs. şi am primit 204 răspunsuri corecte şi complete. Vă mulţumim şi vă invităm să participaţi şi la alte concusuri.

 

Premiile şi menţiunile concursului vor fi CD-uri cu muzică simfonică românească şi străină, lucrări de artă plastică semnate de artişti români, ca şi alte obiecte de promovare culturală. Concursul a fost organizat împreună cu Primăria Municipiului Bucureşti, Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”, din Bucureşti, şi Editura „Casa Radio”.

 

Din emisiunile RRI, de pe site sau profilurile Facebook, Google+ şi LinkedIn aţi putut afla răspunsurile la întrebări.

Concursul s-a încheiat la 30 septembrie 2017, data poştei. Până să aflaţi cine sunt câştigătorii, vă reamintim întrebările la care v-am invitat să răspundeţi:

 

- A câta ediţie a Festivalului Internaţional “George Enescu” are loc în 2017? Răspuns corect: A XXIII-a ediţie.

- Cine este Directorul Artistic al ediţiei 2017? Dar Preşedinte de Onoare? Răspuns corect: Director Artistic este renumitul dirijor Vladimir Jurowski. Preşedinte de Onoare este celebrul dirijor Zubin Mehta.

- Câţi artişti participă la ediţia din acest an a  Festivalului “Enescu”? Răspuns corect: Peste 3.000.

- În câte oraşe se desfăşoară Festivalul Internaţional “George Enescu” 2017? Răspuns corect: În 8 oraşe.

 

Acum putem derula lista câştigătorilor.

Cele 30 de Menţiuni au revenit ascultătorilor sau utilizatorilor de Internet: Andrea Tucci şi Elio Arpino, ambii din Italia, Mari Francesca Santos Gomes, din Brazilia, care a scris Secţiei Italiene, Vladislav Vinogradov, din Rusia, Calvin Knott şi Michael Lindner, ambii din Germania, Adriel  Amaya  Armas, din Cuba, Guillermo Klapka, din Venezuela, Emilio Sahuquillo Dobón, Luciano Jesús Gutiérrez Puig şi Enric Ballester Burcet, toţi 3 din Spania, Hans-Martin Friedrich, din Elveţia, Horst Quitzau şi Wolfgang Waldl, ambii din Austria, Arthur Nyirongo, din Malawi, Christer Brunstrom, din Suedia, Salim Akhtar, Abid Hussain Sajid şi Amir Jameel, toţi 3 din Pakistan, John Cooper, din SUA, Mitul Kansal, Nafisa Najim, Najim Uddin, Radhakrishnan Pillai şi Jayanta Chakrabarty, toţi 5 din India, Alan Holder, Brian Kendall şi Grant Skinner, toţi 3 din Marea Britanie, Jakiya Parvin şi  Ruhul Amin, ambii din Bangladesh.

 

Nafisa Najim, din India, ne scria: “Ascult radioul pe unde scurte, ascult RRI pe Internet, printre multe alte posturi de radio. Am devenit foarte interesată de România de când am început să urmăresc programele RRI online. Îmi doresc mult să vizitez această ţară şi să-i cunosc oamenii. Sunt convinsă că în România sunt foarte multe lucruri de văzut şi de învăţat, datorită istoriei culturale remarcabile a ţării. Festivalul Enescu 2017 este un exemplu în acest sens. De fiecare dată când organizaţi vreun concurs despre România particip, chiar dacă câştig sau nu. Îmi place să particip la acest gen de concursuri, în mod special atunci când acestea îmi oferă ocazia să explorez idei noi, teritorii noi, cu istoria, cultura şi evenimentele lor. (..) Îmi place să învăţ despre România prin toate mijloacele media posibile, datorită frumuseţii şi diversităţii peisajului ei cultural şi a unicităţii oamenilor ei.“

 

Cele 20 Premii III au revenit ascultătorilor sau userilor: Rachid Dahmani, din Algeria, Stefano Citterio, din Italia, Iurii Gavrilov, din Tadjikistan, care a scris Secţiei Ruse, Oleg Voronov, din Rusia, Wael Chebbi, din România, care a scris Secţiei Franceze, Xue Fei, Ji Kuang şi Zhi Yanjiao, toţi 3 din China, Alexandru Radu Matei, din România, Andreas Fessler şi Bernd Seiser, ambii din Germania, Antonio Morilla şi Miguel Ramón Bauset, ambii din Spania, Davi Lucas Pinto da Sousa, din Brazilia, Troy Valentino Riedel, din SUA, Hans Verner Lollike, din Danemarca, Naved Raiyan, Muhammes Nayim şi Golam Hossain, toţi 3 din India, şi Mahfuzur Rahman, din Bangladesh.

 

Vechiul prieten RRI Stefano Citterio, din Italia, argumenta: „Pentru mine e o bucurie să particip la concursurile organizate de Radio România Internaţional, chiar şi atunci când nu câştig. Este o provocare, o emoţie şi un mod de a învăţa multe lucruri despre frumoasa voastră ţară.”

 

Wael Chebbi, din România, ne explica: „Am avut ocazia să asist în trecut la câteva concerte ale acestui faimos festival. Vă ascult permanent şi respect eforturile voastre de a fi atât de aproape de francofonii din România”. 

 

Alexandru Radu Matei, din România, argumenta concis: “Particip la concurs pentru că îmi plac muzica clasică şi emisiunile RRI”.

Antonio Morilla, din Spania, a scris: „Urmăresc transmisiunile RRI în spaniolă de foarte mulţi ani. Îmi place felul în care transmiteţi către lume realităţile din România şi cultura română, prin acest mijloc de acces liber şi universal care este radioul”.

 

Vechiul prieten RRI Hans Verner Lollike, din Danemarca, a răspuns: ”Fiecare concurs pe care îl organizaţi mi se pare foarte interesant şi este întotdeauna o plăcere să particip. Odată ce România te-a prins în mreje, vrei să ştii totul despre viaţa şi evenimentele din această ţară. Emsiunile şi pagina web a RRI reprezintă locul de unde culeg aceste informaţii de mai bine de 25 de ani. Să particip la acest concurs este ca şi cum aş da un examen: strângi informaţii suficiente pentru a trece testul, dar informaţiile acelea le porţi cu tine, mai departe, în viitor”.

 

15 Premii II au revenit următorilor: Zoran Vrucinici, din Bosnia şi Herţegovina, Nouri Abdel-Razzak, din Algeria, Dino Antonio Rossetto, din Italia, Egor Aushev, din Rusia, Gilles Gautier, din Franţa, Jamila Bekkai, din Maroc, care a scris Secţiei Franceze, Liu Fajian, din China, Rodica Martin, din România, Beate Hansen, din Germania, Yusimi Gómez Gálvez, din Cuba, Constantin Criţkii, din Republica Molodva, care a scris Secţiei Ucrainene, Deepita Shakrabarty şi Mahesh Jain, ambii din India, Ian Evans şi Alan Roe, ambii din Marea Britanie.

 

Zoran Vrucinici, din Bosnia şi Herţegovina, a transmis următoarea argumentare: "În calitate de ascultător şi cititor permanent al site-ul RRI, doresc să vă felicit pentru activitate, ca şi pentru calitatea materialelor! Aş fi onorat dacă mi s-ar acorda un premiu, care ar întregi colecţia mea de exponate de cultură, de data aceasta din România”.

 

Dino Antonio Rossetto, din Italia, scria: “Pasionat fiind de transmisiile pe unde scurte, recunosc că ale voastre au fost mereu pe primul loc pentru mine graţie informaţiilor complete oferite, care m-au ajutat să cunosc România, o ţară foarte apropiată din punct de vedere cultural de a mea, aşa cum am descoperit după ce am întâlnit câţiva conaţionali de-ai voştri. Felicitări pentru tot!”

 

Gilles Gautier, din Franţa, argumenta de ce a participat: „Ador istoria, geogafia, cultura, folclorul şi găsesc foarte interesant şi instructiv să caut răspunsurile la concursurile dvs. Sunt foarte bucuros să particip la un nou concurs RRI. Măcar atât putem face pentru voi: să oferim puţin din timpul nostru radiourilor care fac atâtea eforturi pentru plăcerea noastră, radiouri internaţionale, care sunt din ce în ce mai puţine! De asemenea, mărturisesc că tot ce am citit şi am aflat despre acest festival m-a impresionat. Îi admir profund pe organizatori şi îi felicit pentru ceea ce au reuşit să facă!”

 

Iar vechea prietenă a RRI Jamila Bekkai, din Maroc, ne-a scris: „Apreciez enorm emisiunile bogate şi instructive ale RRI. Muzica ocupă un loc foarte important în România, iar festivalul George Enescu este un eveniment grandios, cunoscut în lumea întreagă. Îmi place să ascult muzică, este o activitate care îi trezeşte omului bucuria de a trăi. În plus am avut ocazia să vizitez România în urma unui concurs RRI, aşa că nu pot decât să-i încurajez pe ascultătorii dvs. să participe la toate concursurile”.

 

Rodica Martin, din România, a argumentat concis: “Ascult RRI pentru că, în comparaţie cu alte posturi, aduce ştiri mai consistente şi piese muzicale mai noi”.

 

Yusimi Gómez Gálvez, din Cuba, ne scria: „Am dorit să particip la acest concurs deoarece consider că este o modalitate de a vă arăta că sunt parte din activitatea pe care o desfăşuraţi zi de zi şi că sprijin în totalitate existenţa postului dvs. de radio. RRI ne ţine la curent cu tot ce se întâmplă în România, o ţară care îmi pare exotică prin distanţa care o separă de ţara mea. La asta se adaugă faptul că, pentru mine, să particip la concursuri înseamnă să-mi îmbogăţesc cultura generală”.

 

Alan Roe, din Marea Britanie, ne-a explicat: “Îmi plac multe genuri muzicale, dar ştiu puţine lucruri despre muzica clasică, mai ales că foarte puţine informaţii despre acest gen muzical sunt disponibile pe unde scurte. Particip la acest concurs pentru că acesta este felul meu de a sprijini Festivalul. (...) În plus, îmi place la nebunie ideea de a primi un CD cu muzică clasică românească."

 

Tot din Marea Britanie, Ian Evans ne-a răspuns: “Particip la concurs din dorinţa de a sprijini RRI. Ascult acest post de radio pentru că difuzează emisiuni foarte bune. În special emisiunile de o oră au un conţinut bine echilibrat de ştiri, rubrici culturale şi muzicale. Atunci când aud Rapsodia Română, un zambet larg îmi apare pe faţă, pentru că ştiu că mă voi bucura de o oră de radio. Îmi place în special rubrica Poşta ascultătorilor, care îmi oferă şansa să aud mesaje, scrisori şi mailuri trimise de ascultătorii RRI de pe tot globul. E un sentiment extrem de plăcut pentru noi, cei care încă iubim atât de mult posturile de radio pe unde scurte.”

 

Cele 10 Premii I au revenit următorilor ascultători sau internauţi: Vitali Efimenko, din Belarus, care a scris Secţiei Ucrainene, Mohamed Nazih, din Maroc, Simone Perico, din Italia, Alvydas Alijosaitis, din Lituania, care a scris Secţiei Ruse, Jean Michel Aubier, din Franţa, Ma Shaobo, din China, Vladimir  Bodrug, din Republica Moldova, Konstantin Derham, din Germania, Yosir Manuel Quijada León, din Venezuela, şi Mofizur Rahman, din Bangladesh.

 

Vechiul nostru ascultător Vitali Efimenko, din Belarus, a scris: „Ce m-a determinat să particip la concurs? Înainte de toate dragostea pentru România şi pentru  muzică. Întrucâtva România şi muzica sunt sinonime. Când spunem România înţelegem "muzică": inevitabil ne vin în minte acele formaţii muzicale şi minunatele costume populare tradiţionale. Nu ne putem imagina nicio regiune a României fără muzica şi cântecele sale extraordinar de frumoase şi niciun oraş mare fără tradiţia muzicii academice. Aşadar, pentru mine România este ca o sală mare de concerte, situată în inima Europei, unde continuă să sune muzica populară, inspirată din şipotul izvoarelor ce curg în munţii maiestuoşi, sunetele pădurilor şi râurilor, care treptat şi armonios se transformă şi capătă o altă dimensiune, dând naştere muzicii academice. Opera lui George Enescu este cel mai bun exemplu în acest sens, deoarece îşi are rădăcinile adânci în muzica populară românească, iar după ce a căpătat trăsături ale universalismului academic, a devenit parte integrantă a patrimoniul mondial cultural”.

 

Simone Perico, din Italia, argumenta răspunsul: “Vă urmăresc din 2015 şi am o colecţie bogată de QSL-uri trimise de voi. Vă ascult programele fiindcă sunt în limba italiană şi fiindcă mă ajută să aflu mai multe despre ţara voastră, atât de apropiată de Italia, dar despre care mai sunt încă multe de aflat”.

 

Alvydas Alijosaitis, din Lituania, a transmis următorul mesaj: „Sunt muzician de profesie, cânt la trombon la Panevezys Musical Theatre Orchestra şi particip cu mare plăcere la acest concurs”.

 

Vechiul nostru ascultător Jean Michel Aubier, din Franţa, a argumentat: „În general particip la toate concursurile RRI, dar mai ales când este vorba de muzică, consider că este de datoria mea să raspund invitaţiei dvs. Muzica a fost mereu prezentă în viaţa mea. Personal îi prefer pe Rahmaninov sau Chopin, dar, graţie RRI, orizontul meu s-a lărgit şi am descoperit şi alţi compozitori, precum Enescu sau Porumbescu. Cât despre RRI, fiind un european convins, nu puteam să nu ascult postul dvs.”.

 

Ma Shaobo, din China, a scris: „Stimaţi redactori ai RRI, bună ziua! Eu sunt un nou prieten din Shanghai, China. Îmi place fotografia, îmi place să colecţionez timbre şi ilustrate. Îmi mai place să ascult posturi în limba chineză. De curând am găsit frecvenţele şi ora de emisie RRI şi am început să ascult programul RRI pe unde scurte. M-a entuziasmat faptul că din China se poate asculta o voce dintr-o ţară atât de îndepărtată ca România. Prin emisiunile dumneavoastră şi eu pot cunoaşte cîte ceva despre viaţa politică şi economia din România”.

 

Vladimir  Bodrug, din Republica Moldova, ne scria: “Ascult RRI începând cu anul precedent aproape în fiecare zi. Sunt foarte mulţumit de calitatea şi tematica emisiunilor. Datorită lor, am aflat foarte multe aspecte de viaţă cotidiană românească, de mediul cultural şi cel politico-social. Calitatea şi diversitatea emisiunilor sunt foarte înalte. Sper ca noi, ascultători ai RRI, ne vom bucura de aceste emisiuni încă mulţi ani la rând. Am hotărât să particip la acest concurs din cauză că mă străduiesc să urmăresc regulat evenimentele vieţii culturale româneşti, iar Festivalul "George Enescu" reprezintă un eveniment foarte important în acest domeniu. Aş fi foarte bucuros să primesc un cadou, ca amintire de la ediţia curentă a acestui Festival, câştigând în acest concurs”.

 

Yosir Manuel Quijada León, din Venezuela, a declarat: „Particip la acest concurs pentru că Radio România este singurul mijloc pe care îl cunosc ce-mi permite să aflu mai multe lucruri despre România, prin intermediul limbii spaniole”.

 

5 Premii Speciale au revenit următorilor ascultători sau Internet useri: Oleg Panko, din Belarus, Shan Jinhai, din China, Martina Pohl, din Germania, Ceferino Campmajó, din Argentina, Ashik Eqbal Tokon, din Bangladesh.

 

Oleg Panko, din Belarus, mărturisea: „Am decis să particip la concurs pornind de la faptul că, fiind ascultător al acestui post de radio de mai bine de 40 de ani, întotdeauna mi-au plăcut sunetele minunatei rapsodii a lui George Enescu, care te ajutau să depistezi fără greşeală RRI pe unde radio. Mult timp am considerat că este un semnal din muzică populară”.

 

Shan Jinhai, din China, a oferit următoarea argumentaţie: „George Enescu a fost un ilustru artist şi nu este numai o mândrie pentru România, ci şi o mare şi strălucitoare stea a istoriei muzicii universale. Nu contează dacă putem sau nu fi acolo: cu toţii putem simţi vibraţia şi căldura din sala de concerte. Acolo nu există divergenţe, ci doar limbajul artei!”

 

Iar Ashik Eqbal Tokon, din Bangladesh, ne scria: “Principalul motiv pentru care am decis să particip la acest concurs este că mi-am dorit să înţeleg mai mult despre ce reprezintă George Enescu, această personalitate a muzicii universale. La fel ca şi în cazul ultimului concurs despre George Enescu la care am participat, cel din 2013, îmi doresc să aflu lucruri mai puţin ştiute despre muzica clasica românească şi influenţa sa asupra muzicii internaţionale, care s-a răspândit în toată Europa şi chiar dincolo de graniţele ei. Radio România Internaţional este singura mea sursă de informaţii despre România, la care am apelat încă din copilărie. Astăzi este mai simplu să găseşti informaţii despre orice, dar în anii 1980 nu era la fel de uşor. Existenţa radioului mi-a facilitat accesul la informaţii, astfel că îmi este uşor să-mi formez o imagine virtuală a României, prin intermediul undelor electro-magnetice, care vin din România călătorind mii de mile prin ionosferă. Îmi amintesc acele momente când recepţia emisiunilor era mai dificilă şi semnalul uneori bruiat te obliga să asculţi cu atenţie fiecare moment. Azi există mai multe opţiuni de a asculta RRI fără niciun fel de interferenţe, dar rămân fidel modului clasic de recepţie.”

 

Mulţumim tuturor celor care ne-au răspuns la întrebări şi care au argumentat ce i-a convins să participe.

 

Premiile şi menţiunile vor fi expediate prin poştă în lunile următoare şi vă rugăm să ne confirmaţi, printr-o scrisoare sau printr-un e-mail, atât primirea, cât şi conţinutul! Vă mulţumim, din nou, că v-aţi încercat şansele şi ne-aţi răspuns la concursul RRI şi vă invităm să participaţi în număr cât mai mare şi la următoarele noastre concursuri! 


www.rri.ro
Publicat: 2017-10-21 19:30:00
Vizualizari: 1358
TiparesteTipareste