Jurnal românesc - 02.02.2018

jurnal românesc - 02.02.2018 Secretarul de stat în Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Ovidiu Iane, face, de astăzi, o vizită de lucru de 4 zile în Olanda.

Ministerul Educaţiei şi Ştiinţei de la Kiev a acceptat pe deplin propunerile făcute de Comisia de la Veneţia cu privire la articolul lingvistic din Legea învăţământului şi este de acord că perioada de tranziţie pentru punerea în aplicare a acestui articol trebuie extinsă până în anul 2023. Declaraţia a fost făcută, joi, de ministrul ucrainean al Educaţiei şi Stiinţei, Lilia Grinevici, în timpul unei întâlniri cu ambasadorul român la Kiev, Cristian-Leon Ţurcanu. Grinevici a adăugat că Ucraina va pregăti o foaie de parcurs care să conţină fiecare pas al implementării articolului lingvistic din legea ucraineană a educaţiei şi a subliniat că Ministerul Educaţiei şi Stiinţei de la Kiev lucrează la îmbunătăţirea sistemului de asigurare a calităţii educaţiei, în special a învăţământului superior. Ministrul ucrainean şi ambasadorul României au mai abordat chestiunea finalizării Protocolului privind cooperarea în domeniul educaţiei între Ministerul Educaţiei şi Stiinţei al Ucrainei şi Ministerul Educaţiei Naţionale din România, a cărui semnare este planificată să aibă loc anul acesta. Alte subiecte de discuţie la întâlnirea dintre cei doi oficiali au inclus teme de interes comun, cum ar fi experienţa românească în domeniul manualelor electronice.


Secretarul de stat în Ministerul pentru  Românii de Pretutindeni, Ovidiu Iane, face, de astăzi, o vizită de lucru de 4 zile în Olanda. Agenda cuprinde întrevederi cu membri ai mediului asociativ şi de afaceri românesc, reprezentanţi ai bisericilor ortodoxe, precum şi cu reprezentanţi ai şcolilor româneşti de week-end. Oficialul de la Bucuresti va participa la Forumul Românilor din Olanda precum şi la Festivalul "Zilele Românesti". Vizita urmăreşte atât cunoaşterea directă a mediului asociativ românesc din Olanda, cât şi punerea în valoare a membrilor comunităţii române din teritoriu implicaţi în proiecte de păstrare a identităţii naţionale, de promovare a valorilor culturale româneşti, de stimulare a spiritului asociativ, de promovare a unei imagini moderne, europene a României în Olanda. Ovidiu Iane va aborda, totodată, teme de interes pentru românii din afara granitelor precum Ghidul fiscal, protectia lucrătorilor români în relatia cu angajatorii olandezi.


Ministerul Finanţelor anunţă că, la 1 martie, va finaliza un nou mecanism de declarare şi plată a contribuţiilor de către persoanele care au venituri din activităţi independente, urmând ca mai multe formulare să fie unificate. "În contextul prorogării termenului de depunere a Declaraţiei 600, la nivelul Ministerului Finanţelor Publice este în curs de elaborare un proiect de act normativ care să stabilească un mecanism mai simplu de declarare şi plată a CAS şi CASS datorate de persoanele fizice. Se are în vedere reducerea numărului de declaraţii depuse de persoanele fizice, prin unificarea unor formulare, ca un pas important în îndeplinirea obiectivelor prevăzute în Programul de Guvernare privind reducerea numărului de formulare solicitate de ANAF si depunerea unui formular pe an pentru cei care au venituri din activităţi independente", a anuntat Ministerul Finanţelor. 


www.rri.ro
Publicat: 2018-02-02 11:02:00
Vizualizari: 453
TiparesteTipareste