Linia turistică Bucharest City Tour

linia turistică bucharest city tour La început de vară, când numărul turiştilor străini din Bucureşti este în creştere, Regia Autonomă de Transport a repus în funcţiune serviciul liniei turistice Bucharest City Tour (tip Hop-On-Hop-Off) cu patru autobuze supraetajate.

La început de vară, când numărul turiştilor străini din Bucureşti este în creştere, Regia Autonomă de Transport  a repus în funcţiune  serviciul liniei turistice Bucharest City Tour (tip Hop-On-Hop-Off) cu patru autobuze supraetajate.


Autobuzele vor circulă zilnic, la intervale de 20-25 de minute, pe traseul cuprins între Piața Presei (partea de nord a capitalei) şi Piața Unirii (zona centrală a Bucureştiului). Având o capacitate de 77 de locuri fiecare, dintre care 50 pe platformă, autobuzele circulă între orele 10:00 - 21:00. Călătoria durează aproximativ o oră şi jumătate, cu opriri la fiecare punct turistic. Cardul de călătorie poate fi procurat direct din autobuz, la preţul de 25 lei (circa 5,3 euro). Pentru copiii cu vârste cuprinse între 7 - 14 ani, preţul acestuia este 10 lei (2,1 euro) (pentru cei cu vârsta de până la 7 ani, transportul este gratuit).Turiștii pot călători cu autobuzul Bucharest City Tour prezentând la urcare voucherul primit de la partenerii RATB: hoteluri și agenții de turism. Cardul este valabil 24 de ore de la prima validare, oferind flexibilitate în alegerea programului, pasagerii având posibilitatea să întrerupă plimbarea cu autobuzul supraetajat pentru vizitarea obiectivelor de interes întâlnite pe traseu şi să o continue, ulterior, cu altul, din oricare staţie de pe traseu. Turiștii beneficiază și de un ghid audio în limbile română, engleză, franceză și italiană, accesibil cu ajutorul echipamentelor existente în autobuz, precum și prin instalarea unei aplicații pe smartphone-ul personal în urma scanării unui cod QR afișat în autobuz.


Iată şi câteva obiective turistice aflate de-a lungul acestui traseu: Casa Presei, Parcul Herăstrău, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Muzeul Antipa, Muzeul de Geologie, Muzeul Ţăranului Român, Palatul Victoria, Ateneul Român, Muzeul Naţional de Artă, Biserica Creţulescu, Palatul Telefoanelor, Palatul CEC, Muzeul Naţional de Istorie, Palatul Parlamentului, Patriarhia Română, Hanul lui Manuc, Curtea Veche, Universitatea, Muzeul Municipiului Bucureşti, Teatrul Naţional, Muzeul Literaturii şi Academia de Studii Economice.


Inaugurate în iulie 2011, autobuzele turistice circulă pe un traseu de 15,4 kilometri şi opresc în 14 staţii. Numărul călătorilor care au utilizat linia turistică a crescut de la an la an. În primul an de funcţionare, 2011, Bucharest City Tour a atras 27.000 turişti, iar până la finele sezonului 2016, numărul s-a dublat. Aceste autobuze turistice vor circula până la 15 octombrie. 


www.rri.ro
Publicat: 2018-07-13 14:32:00
Vizualizari: 82
TiparesteTipareste