Mesaje cu ocazia Zilei Veteranilor

mesaje cu ocazia zilei veteranilor Premierul Viorica Dăncilă și mininistru Apărării Naționale, Mihai fifor au transmis mesaje veteranilor Armatei Române. l

 

Premierul Viorica Dăncilă le-a transmis un mesaj veteranilor Armatei Române cu ocazia Zilei Veteranilor de Război.

"În această zi cu încărcătură simbolică, ne cinstim eroii, care au rescris istoria României și au pus sacrificiul personal în slujba binelui națiunii.

 

În urmă cu 100 de ani,  la 11 Noiembrie 1918, ora 11, se semna Armistițiul între Puterile Antantei și Germania, act care punea capăt Primului Război Mondial. Sacrificiul ostașilor români a făcut posibilă Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, obiectiv național care a schimbat istoria țării noastre. Peste puțin timp vom sărbători Centenarul Marii Uniri. Întreaga noastră recunoștință eroilor care au contribuit la clădirea României Mari!

 

Gândurile noastre de considerație se îndreaptă, de asemenea, către veteranii celui de-Al Doilea Război Mondial, care au apărat cu patriotism, bărbăție și mult curaj valorile și interesele naționale

 

Tot astăzi îi cinstim pe militarii români prezenți în ultimii ani în teatrele de operații internaționale, sub mandat NATO, ONU, OSCE sau UE. Este noua generație de învingători. Au avut și au un rol important în menținerea păcii și securității în zone de conflict, recunoscut de partenerii externi, au sprijinit populațiile locale să îşi ia soarta în propriile mâini și să aibă o viață mai bună, au consolidat încrederea aliaților în România și au adus mult prestigiu țării noastre - de asemenea, cu sacrificii din partea lor și a familiilor. Ne gândim astăzi cu multă compasiune la familiile care au pierdut în misiuni fiul, soțul, tatăl sau pe cineva drag. Omagiul nostru celor 29 de eroi care au dovedit sacrificiul suprem. Celor răniți în misiuni, le dorim putere și sănătate, iar celor aflați în teatrele de operații, să se întoarcă cu bine acasă!

În numele meu și al Guvernului României, îmi exprim recunoștința față de veteranii români! Sunt mândră că fac parte din poporul cu astfel de eroi!

 

La mulți ani, România!"

Minsitrul Apărări Naționale, Mihai Fifor, care a participat, duminică, la ceremonia organizată la Monumentul Eroilor căzuţi în teatrele de operaţii şi pe teritoriul României unde a adresat un mesaj militarilor români

 

"Este o zi plină de încărcătură simbolică - pe de o parte este ziua în care acum 100 de ani se semna armistiţiul şi practic lua sfârşit prima conflagraţie mondială, pe de altă parte este Ziua Veteranilor şi vreau să vă spun că este o zi foarte complicată pentru noi, pentru că ne gândim cu pioşenie, cu deosebit respect, la cei 29 de eroi ai Armatei României căzuţi după 1990 în teatrele de operaţii. Sunt 29 de militari români care au arătat că, uneori, libertatea este foarte scumpă şi care au căzut sub drapel făcându-şi datoria pentru această ţară", a spus Fifor la ceremonia de la București.

 


www.rri.ro
Publicat: 2018-11-11 12:31:00
Vizualizari: 908
TiparesteTipareste