Acorduri UE-Singapore

acorduri ue-singapore Prin intermediul unor acorduri cu Singapore, UE a făcut un important pas înainte în stabilirea unor standarde ridicate și a unor norme exigente aplicabile în cadrul investițiilor și al relațiilor sale comerciale cu Asia de Sud-Est.

Prin intermediul unor acorduri cu Singapore, UE a făcut un important pas înainte în stabilirea unor standarde ridicate și a unor norme exigente aplicabile în cadrul investițiilor și al relațiilor sale comerciale cu Asia de Sud-Est, o regiune cu un ritm rapid de dezvoltare. Este vorba de Acordul comercial și acordul de investiții, care au primit aprobarea Parlamentului European, legislativul european dând, de asemenea, undă verde Acordului de parteneriat și cooperare între UE şi Singapore. Acordurile oferă oportunități economice enorme, protejând în același timp în totalitate serviciile publice și dreptul părților de a reglementa. 


Comisarul pentru comerț, Cecilia Malstrom explică: "Beneficiile acordului comercial sunt multe. Tarifele pentru comerțul bilateral vor fi eliminate. Barierele netarifare asupra exporturilor UE de autovehicule, electronică, surse regenerabile de energie vor fi îndepărtate. Accesul la servicii, piețele de achiziții publice vor fi îmbunătățite. Și toate acestea vor crea oportunități pentru companii și indivizi din ambele părți. Acordul conține, în continuare, un capitol cuprinzător privind comerțul și dezvoltarea durabilă, care include obligația privind convențiile internaționale privind drepturile lucrătorilor și mediul, acoperă domenii cum ar fi biodiversitatea, etichetarea ecologică și responsabilitatea socială și corporativă, și dă un rol important grupurilor societății civile din UE și Singapore, pentru a se asigura că aceste angajamente sunt puse în practică." 


Acordul comercial oferă noi oportunități pentru furnizorii de servicii din UE, printre altele, în sectoare precum telecomunicațiile, serviciile de mediu, ingineria, informatica și transportul maritim. Acordul privind protecția investițiilor va asigura un nivel ridicat de protecție a investițiilor și va garanta, în același timp, dreptul UE și al Republicii Singapore de a legifera și de a urmări obiective de politică publică, cum ar fi protecția sănătății publice, a siguranței și a mediului. Iar Acordul de parteneriat și cooperare va permite intensificarea cooperării științifice și tehnologice în domenii precum energia, mediul, combaterea schimbărilor climatice, protecția resurselor naturale, orașele inteligente și transportul. Singapore este principalul partener comercial al Uniunii în regiunea Asiei de Sud-Est. Peste 10 000 de companii din UE sunt stabilite în Singapore și utilizează această țară ca platformă pentru a deservi întreaga regiune a Pacificului. Singapore este, de asemenea, principalul beneficiar al investițiilor europene în Asia.www.rri.ro
Publicat: 2019-02-26 12:48:00
Vizualizari: 989
TiparesteTipareste