Titanic, Cei 7 magnifici, Jurrasic Park - muzică de film la Sala Radio

titanic, cei 7 magnifici, jurrasic park - muzică de film la sala radio Vineri, 21 iunie (ora 19:00), la Sala Radio, ultimul concert pe care Orchestra Naţională Radio îl prezintă publicului este un eveniment cu totul special, dedicat în întregime muzicii de film.

Cine nu recunoaşte astăzi notele din As Time Goes By din celebrul film Casablanca sau tema muzicală a lui Luke din Războiul Stelelor? Chiar dacă adesea nu o auzim conştient atunci când urmărim un film, fiind captivaţi de imagine, suntem permanent influenţaţi de muzica pe care o auzim în fundal. Muzica de film are un rol hotărâtor în succesul unei pelicule cinematografice, creează mare parte din atmosfera filmului şi din tensiunea poveştii şi poate contribui la transformarea unui film într-o capodoperă.


La finalul acestei stagiuni, vineri, 21 iunie (ora 19:00), la Sala Radio, ultimul concert pe care Orchestra Naţională Radio îl prezintă publicului este un eveniment cu totul special, dedicat în întregime muzicii de film. Concertul vă propune partituri din lungmetraje celebre, semnate de mari compozitori ai genului. Vă veţi bucura la Sala Radio de muzica din Titanic - James Horner, Cinema Paradiso - Ennio Morricone, Lista lui Schindler şi Jurrasic Park - John Williams, Cei 7 magnifici - Elmer Bernstein etc.


Compozitorii care creează muzică de film se bucură de mare succes. Creaţiile lor sunt adesea imprimate pe albume şi cântate în sălile de concert din întreaga lume. Notoritatea unei lucrări muzicale poate chiar să depăşească celebritatea filmului din care face parte. Over the Rainbow interpretat de Judy Garland în Vrăjitorul din Oz (1939) este unul dintre cele mai cunoscute şlagăre din toate timpurile, iar celebrul hit My Heart Will Go On, interpretat de Céline Dion, pentru Titanic s-a vândut pe album în 15 milioane de exemplare (în SUA) şi a obţinut 4 premii Grammy şi un Oscar.


Concertul va fi dirijat de József Horváth. Ca dirijor invitat, acesta a condus orchestrele filarmonicilor din ţară, a fost aplaudat la pupitrul Orchestrei Naţionale Radio, Orchestrei de Cameră Radio şi Orchestrei Simfonice RTVE din Madrid şi a dirijat, de asemenea, la Opera Naţională Bucureşti, Opera Naţională Iaşi, Opera Naţională Timişoara, Opera Braşov, Opera Naţională din Budapesta. A fost iniţiatorul şi directorul artistic al Festivalului Internaţional Liszt 200, organizat la Opera Maghiară din Cluj, în 2011. La Gala Premiilor Operelor Naţionale din 2016, i s-a acordat Premiul pentru cel mai bun dirijor, pentru premierele derulate sub bagheta sa la cele două opere clujene.


Concertele pot fi ascultate în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet, pewww.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.


Biletele la concertele Orchestrelor şi Corurilor Radio se pot achiziţiona online prin reţeaua www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro şi la Casa de bilete a Sălii Radio.


Alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio, pe www.orchestreradio.ro.


www.rri.ro
Publicat: 2019-06-19 14:16:00
Vizualizari: 260
TiparesteTipareste