Arthur Bergeret (Franţa)

arthur bergeret (franţa) Arthur Bergeret locuieşte în România de aproape doi ani, timp în care viaţa sa a luat o turnură foarte interesantă.

Arthur Bergeret locuieşte în România de aproape doi ani, timp în care viaţa sa a luat o turnură foarte interesantă. A ajuns să facă ceea ce şi-a dorit dintotdeauna, iar Bucureştiul este un tip de oraş pe care l-a căutat mult de-a lungul timpului. Este plin de viaţă şi ofertant pentru business, are oameni prietenoşi şi deschişi, gata să sară mereu în ajutor atunci când are nevoie de un sfat. Şi a avut din plin nevoie în 2018, atunci când s-a mutat aici din Franţa şi s-a lansat în lumea antreprenoriatului împreună cu prietenul său din copilărie, Hugo Pillegand. Acum cei doi gestionează un spaţiu de co-living sau de locuit împreună, care poate găzdui cel puţin 10 oameni. Casa se află într-o zonă pitorească a Bucureştiului, pe o stradă din apropierea parcului Carol. 


Cum a ajuns în România ne spune chiar Arthur Bergeret: "Mai întâi vă mulţumesc pentru invitaţie. Am sosit în România în februarie 2018, aşadar în urmă cu mai mult de un an, împreună cu unul din prietenii cu care am copilărit. Am început foarte repede să punem bazele unui spaţiu de co-living, adică o casă mare care seamănă cu un hostel, dar care are un alt regim. Noi avem 14 camere care pot fi închiriate minimum o lună, chiar şase luni sau un an, în funcţie de nevoi. Avem acolo o comunitate din care fac parte atât români, cât şi străini- avem francezi, englezi, italieni, nemţi. Ideea este de a constitui o comunitate de persoane care locuiesc sub acelaşi acoperiş, fiecare în camera sa şi care împart spaţiile comune: bucătăria, baia, salonul şi terasa. În prelungirea acestui proiect ne gândim să deschidem un spaţiu de co-working, un spaţiu de locuire şi unul de lucru, care să fie în aceeaşi clădire."


Arthur vine din Lyon şi a ajuns la Bucureşti dintr-o întâmplare. I-a plăcut oraşul foarte mult şi a descoperit numeroase asemănări cu atmosfera franceză. A cunoscut câţiva conaţionali care locuiau aici de mai mult timp şi a hotărât să rămână. Nu era la prima experienţă în străinătate, însă Bucureştiul i s-a părut special, aşadar a decis împreună cu Hugo să deschidă aici afacerea: 


"Amândoi călătoriserăm mult în Europa, iar eu am şi locuit în afara Franţei, în Brazilia, aşadar am avut ocazia de a vedea multe locuri diferite. De ce am ales Bucureştiul? Pentru că, deşi am nimerit aici un pic din întâmplare, amândurora ne-a plăcut încă de la început oraşul, care e destul de aproape de Franţa ca distanţă- sunt doar două ore cu avionul până acolo, aşadar e uşor să ne facem planuri cu familia, spre exemplu şi e plăcut să ştii că poţi ajunge aşa rapid în Franţa. Ce ne-a mai plăcut la Bucureşti este faptul că, deşi e un oraş dintr-o ţară diferită, nu te simţi prea departe de casă. Vă dau un exemplu care m-a impresionat: când am ajuns la Bucureşti, pe drumul care merge de la aeroport până în centrul oraşului, am văzut o mulţime de sigle şi firme comerciale pe care le cunoşteam din Franţa, supermarketuri şi firme de construcţii pe care le vedem peste tot la noi în ţară şi aveam sentimentul că nu am plecat cu adevărat de acasă. Apoi, pe drum am văzut Arcul de Triumf, care e un cadou al francezilor pentru români, iar la final, când am ajuns pe Calea Victoriei, ne-am dat seama că arhitectura nu mai e aceeaşi, că începeam să intrăm în adevăratul Bucureşti. Oraşul are o parte care te dezrădăcinează, dar în acelaşi timp, un aer familiar. Ce îmi place mult la Bucureşti sunt oamenii lui. 


Imediat ce am ajuns în România a fost foarte uşor să comunic, chiar dacă exista bariera lingvistică- acum vorbesc puţin româneşte şi bariera a dispărut. Dar chiar şi când era prezentă, îmi era foarte simplu să comunic cu ceilalţi, ceea ce e foarte important când nu eşti în ţara ta, să ai lângă tine oameni cu care poţi vorbi, fie în engleză, fie în franceză- am întâlnit o grămadă de români care vorbesc franceză, iar acest lucru m-a ajutat mult. Iubesc Bucureştiul, mi se pare un oraş foarte frumos, care din păcate, deşi are o arhitectură şi un trecut minunat, are această latură modernă din care uneori rezultă un fel de amestec ciudat. Există aici în Bucureşti o parte haotică, însă în acelaşi timp un mod de organizare care în cele din urmă îmi place, însă sper că nu se va merge prea departe cu anumite aspecte. Sunt aici multe clădiri şi cartiere întregi dărăpănate, semi-abandonate, care fac şarmul oraşului şi dacă am putea găsi un mod de a le restaura şi de a le reda acestor cartiere un pic mai multă viaţă, ar fi absolut grozav."

Începutul a fost un succes, integrarea a fost rapidă. Arthur a luat cursuri de limba română şi a stabilit legături atât cu compatrioţi care l-au ajutat cu sfaturi utile despre cum să-şi facă o afacere în România, cât şi cu localnici, care i-au devenit prieteni. 


Cum e Arthur Bergeret după aproape doi ani în România: "Cred că acum sunt un om mult mai împlinit, fiindcă ceea ce fac este exact tipul de muncă ce mi se potriveşte cel mai bine şi chiar asta îmi doream să fac. Am avut ocazia să lucrez în domeniul publicităţii în aceeaşi firmă timp de cinci ani şi îmi amintesc că nu era ceva ce mă făcea fericit, că aveam nevoie de propriul meu proiect. Cred că faptul că am plecat în străinătate e la fel de important pentru mine, fiindcă în anii aceştia din urmă mi-a plăcut mult să călătoresc şi să mă pun în situaţii care mă fac să ies din zona de confort. Când lucrurile devin prea comode, am tendinţa de a mă plictisi, iar faptul că am ales să vin în România şi să încerc să fac antreprenoriat a fost pentru mine o adevărată aventură. 


Cred că m-am schimbat mult, mă simt mai împlinit şi mai fericit să fac ceea ce fac acum şi mai ales pentru că se întâmplă în România. Sunt foarte mulţumit să fiu aici, pentru încă un motiv. România e o ţară care are parte de anumite stereotipuri în Franţa, iar atunci când spune cineva că merge în România, se declanşează nişte clişee. Eu sunt fericit să fac o publicitate pozitivă ţării voastre când mă întorc în Franţa. I-am convins şi pe ai mei să vină aici, familia mea m-a vizitat deja de mai multe ori şi toţi au adorat România. Au ajuns aici şi o mulţime de prieteni francezi, aşa încât toate acestea contribuie la schimbarea imaginii pe care o are această ţară. Mi se pare importantă contribuţia pe care o putem aduce cu proiectul nostru şi cu eforturile noastre ca totul să meargă bine şi să arătăm că se pot face lucruri aici, lucruri care chiar funcţionează."


www.rri.ro
Publicat: 2019-11-07 17:20:00
Vizualizari: 275
TiparesteTipareste