Prima ediție a Salonului de miniatură

prima ediție a salonului de miniatură A fost vernisată prima ediție a Salonului de miniatură, organizat de Muzeul de artă modernă și contemporană Pavel Șușară.

Pe 5 decembrie a fost vernisată la București prima ediție a Salonului de miniatură, organizat de Muzeul de artă modernă și contemporană Pavel Șușară.

 

Salonul are două secțiuni: prima – concurs cu lucrări care vor fi jurizate și se vor acorda trei premii în valoare de 1000 euro fiecare, iar a doua cu artiști invitați. Sunt expuse peste 200 de lucrări realizate în tehnici foarte diverse, grafică, desen, gravură, acuarelă, pictură, colaj, fotografie, video, instalație, sculptură în lemn, metal sau sticlă.

 

«Deși miniatura, ca gen și ca practică artistică, are o vârstă memorabilă, străbătând mileniile cu o discreție de care doar formele naturale sunt capabile, un salon de miniatură contemporană devine, dacă nu o formă de avangardă propriu-zisă, în mod cert un act de nesupunere și de răzvrătire. Însăși ideea de a resuscita o formă și o practică artistică aparent stopate, asociate spontan cu vremuri imemoriale și cu mentalități care s-au retras din prim-planul existenței noastre imediate, este o invitație la reflecție și o provocare la un alt tip de cercetare», afirma Pavel Șușară.

 

Prima ediție a Salonului de Miniatură se va desfășura în perioada 5 decembrie 2019 – 5 februarie 2020, la sediul Muzeului de Artă Modernă și Contemporană Pavel Șușară din București. Salonul se adresează tuturor artiștilor profesioniști din România. Cuvântul cheie al acestui salon, care a genera tematica, este ”Exist!”.


www.rri.ro
Publicat: 2019-12-07 10:30:00
Vizualizari: 741
TiparesteTipareste