Etichetarea și comercializarea produselor BIO în România și în statele membre UE

etichetarea și comercializarea produselor bio în românia și în statele membre ue În UE, producția, etichetarea și comercializarea alimentelor ecologice se face, în teorie, cu respectarea a nu mai puțin de 7 regulamente europene.

În plus, fiecare stat membru mai aplică și o serie de legi proprii, naționale, referitoare la agricultura și alimentele ecologice.


În România, spre exemplu, agricultura ecologică e reglementată nu doar de regulamente, ci și de două ordonanțe și o hotărâre de guvern, dar și şase ordine de ministru al Agriculturii. 


Deși avem deja atât de multe legi, dar și suficiente autorități care să le aplice, consumatorul român continuă să găsească la raft produse care sunt etichetate "eco", "bio" sau "organic" și conțin substanțe care l-ar putea îmbolnăvi.

Dezbatem subiectul cu Daniel Buda, europarlamentar, Viceprședinte al Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European și conf. Univ dr. Costel Stanciu , Președintele Asociației Pro Consumatori din România.www.rri.ro
Publicat: 2020-04-10 09:06:00
Vizualizari: 342
TiparesteTipareste