Info Business

info business Toată lumea este de acord că în 2021 vom avea o creştere puternică, de 4%-5%, a declarat, miercuri seara, ministrul român al Finanţelor, Florin Cîţu.

Economia va avea o contracţie puternică anul acesta, dar revenirea va începe din trimestrul 3. Toată lumea este de acord că în 2021 vom avea o creştere puternică, de 4%-5%, a declarat, miercuri seara, ministrul român al Finanţelor, Florin Cîţu. El a mai spus că guvernul analizează posibilitatea ca angajaţii companiilor care nu îşi vor putea relua activitatea după 15 mai să beneficieze în continuare de un sprijin financiar. Câţu a precizat la Radio România că măsura ar urma să intre în vigoare atunci când încetează plata actualei forme de şomaj tehnic.

 

Linia de cale ferată care va lega Gara de Nord de Aeroportul Henri Coandă va fi gata la sfârşitul lunii august. Afirmaţia îi aparţine ministrului român al tineretului şi sportului, Ionuţ Stroe, care a vizitat şantierul liniei. Realizarea legăturii directe între principala gară feroviară bucureşteană şi cel mai mare aeroport internaţional al Capitalei  face parte dintre angajamentele României pentru organizarea unor jocuri din cadrul Campionatului European de Fotbal EURO 2020.

 

Autorităţile de frontieră române şi ungare au încheiat o nouă înţelegere pentru fluidizarea traficului de persoane între cele două ţări. Astfel, începând din data de 5 mai 2020, autorităţile maghiare permit cetăţenilor Uniunii Europene intrarea în Ungaria în intervalul dintre orele 7 dimineaţa şi 1 noaptea, ora României. Anterior, traficul se derula între 11 ziua şi 11 noaptea. Formalităţile de frontieră se derulează prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I. La intrarea în Ungaria, călătorii sunt supuşi unui interviu în cadrul căruia este evaluată starea de sănătate, condiţia esenţială fiind lipsa simptomelor de infectare cu Covid 19. Este necesară, de asemenea, îndeplinirea condiţiilor Codului Frontierelor Schengen.

Totodată, trecerea frontierei este condiţionată, pentru cetăţenii aflaţi în tranzit, de  prezentarea unor documente care sa ateste certitudinea permiterii intrării în ţara de destinaţie. Să mai notăm că  la graniţa româno-ungară rămân valabile măsurile privind deplasarea dintr-o ţară în cealaltă a lucrătorilor transfrontalieri, cu domiciliul sau reşedinţa în limita a 30 de kilometri de la linia de frontieră. Deplasarea este permisă prin punctele de trecere a frontierei Cenad, Nădlac, Turnu, Vărşand, Salonta, Borş, Săcuieni, Urziceni şi Petea.

 


www.rri.ro
Publicat: 2020-05-07 10:19:00
Vizualizari: 648
TiparesteTipareste