Concurs "Europa post-pandemie: cum se va schimba viața mea după ieșirea din criză?"

concurs "europa post-pandemie: cum se va schimba viața mea după ieșirea din criză?" Chiar dacă ultimele luni au adus în față o sumedenie de reguli și restricții, cum ar fi distanțarea între persoane, proiecte, inițiative își propun să îi apropie pe cetățeni de Uniunea Europeană.

Chiar dacă ultimele luni au adus în față o sumedenie de reguli și restricții, cum ar fi distanțarea între persoane, proiecte, inițiative își propun să îi apropie pe cetățeni de Uniunea Europeană. Cu atât mai lăudabile demersurile cu cât în vizor sunt cei mai tineri dintre noi. Ei bine, la rubrica de astăzi facem cunoscută desfășurarea unui concurs cu titlul "Europa post-pandemie: cum se va schimba viața mea după ieșirea din criză?",  competiție al cărei organizator este Centrul EUROPE DIRECT Nord - Est cu sediul la Piatra Neamț. Câteva precizări, din partea doamnei Ana Roxana Pintilescu, coordonatoare activităților centrului.


"E un concurs prin care dorim să provocăm copiii și tinerii să reflecteze asupra felului în care vor fi afectate viețile lor în viitor, ca urmare a crizei actuale, și cum va arăta viitorul Europei după ieșirea din starea de urgență și alertă. Tema se referă la descrierea viitorului nostru ca cetățeni europeni, în perioada în care vor fi eliminate restricțiile impuse de starea de urgență și, apoi, de starea de alertă."


Din ce ați primit, cum văd copiii, tinerii noștri viitorul Europei?

"Am fost surprinși de creativitatea și modul foarte matur de a privi lucrurile ale acestor copii. Ei au văzut această perioadă post-pandemie, cumva, din mai multe puncte de vedere. Foarte interesant, un aspect la care poate nu s-au gândit foarte mulți este cel legat de faptul că mulți elevi urmau să plece la studii în statele Uniunii Europene sau ar fi beneficiat de mobilități prin intermediul Programului Erasmus. Aceste direcții de dezvoltare sunt puse sub semnul întrebării, în acest moment. Un alt aspect surprins a fost cel legat de faptul că familii întregi sunt afectate de lipsa oportunității de a munci în străinătate în această perioadă, aceeași libertate pe care ar fi avut-o înainte, în calitate de cetățeni europeni."


Așadar, înscrierile au fost închise la începutul acestei săptămâni, urmează anunțul legat de câștigători, săptămâna viitoare.


"Exact, am primit în jur de 130 de înscrieri în concurs, majoritatea sunt desene și am primit și câteva videoclipuri. Cei înscriși sunt elevi de clasele I - XII, de gimnaziu, liceu. Am primit mesaje și de la preșcolari și am decis să îi includem și pe ei într-o secțiune specială. Pe data de 26 mai  vom anunța câștigătorii. Prin urmare, săptămâna aceasta încă se pot vota lucrările preferate pe pagina noastră de facebook, Centrul Europe Direct Nord - Est."


RadioRomaniaInternational · Local, regional, european 22.05.2020

www.rri.ro
Publicat: 2020-05-22 08:03:00
Vizualizari: 428
TiparesteTipareste