MAE: Grecia - Prelungirea timpilor de așteptare la trecerea frontierei către Bulgaria

mae: grecia - prelungirea timpilor de așteptare la trecerea frontierei către bulgaria MAE informează românii care intenționează să călătorească în Grecia asupra riscului de creștere a timpilor de așteptare la trecerea frontierei cu Bulgaria.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează românii care intenționează să călătorească în Grecia asupra riscului de creștere a timpilor de așteptare la trecerea frontierei cu Bulgaria (Kulata-Promachonas, Nymfea - Makaza, Svilengrad - Ormenio).


Singura cale de acces rutier pentru cetățenii străini (Germania, Polonia, Croația, Serbia, Bulgaria și România) către destinațiile turistice din Grecia o reprezintă tranzitul prin Bulgaria. Reintroducerea de către autoritățile elene de frontieră a măsurii scanării documentelor de călătorie crește considerabil timpul alocat controlului acestora.


MAE reamintește că cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106774035) și Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088), apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.


De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefoanele de urgență ale misiunii diplomatice a României în Republica Elenă ( +306978996222) și Consulatului General al României de la Salonic (+306946049076).


MAE  recomandă consultarea informațiilor publicate pe paginile de internet: http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.meteoalarm.eu, şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația "Călătorește în siguranță" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie. www.rri.ro
Publicat: 2020-06-18 23:23:00
Vizualizari: 659
TiparesteTipareste