Sighetu Marmației

sighetu marmației Ne îndreptăm azi către nordul României și ne oprim în Maramureş, într-o regiune istorică a României foarte apreciată atât de către turiștii din România cât și de către cei din străinătate.

Ne îndreptăm azi către nordul României și ne oprim în Maramureş, într-o regiune istorică a României foarte apreciată atât de către turiștii din România cât și de către cei din străinătate. Una dintre localitățile de aici a devenit, printr-o hotărâre recentă de guvern, stațiune turistică de interes local. Accesul auto înspre oraș se realizează prin trecerea Munților Gutâi, Țibleș, Rodnei, sau a Munților Maramureșului, iar mai apoi prin traversarea principalelor văi ale Depresiunii Maramureșului. Situat la confluența dintre râurile Iza și Tisa, Sighetu Marmației este unul dintre punctele cheie ale zonei, spune Dan Carpov, promotor al turismului în Maramureș. 

"Sighetu Marmației e un punct ideal de pornire pentru vizitarea Maramureșului istoric, cel mai căutat. Turiștii au în imediata apropiere a stațiunii Sighetu Marmației, Cimitirul Vesel, mănăstirile Bârsana, Săpânța Peri, bisericile de lemn din patrimoniul UNESCO sunt și ele foarte aproape. De asemenea, aproape sunt și obiectivele binecunoscute: mocănița de pe Valea Vaserului și munții din împrejurimi, un punct de atracție pentru iubitorii de natură și de sălbăticie. În Sighet veți găsi un centru național de informare turistică, unde o echipă frumoasă și deschisă poate oferi informații celor care îi calcă pragul, despre toate obiectivele din Sighet."


Sighetu Marmației are o istorie bogată. De-a lungul timpului, prin acest oraș au trecut oameni importanți ai României și s-au desfășurat evenimente importante. Toate au lăsat în urmă câte o poveste sau câte un monument. În ceea ce privește monumentele, merită văzut Cortegiul Sacrificaților, Monumentul Ostașului Român sau Obeliscul Eroilor Maramureșeni. 

Dan Carpov. "În preajma sărbătorilor, de obicei, erau foarte multe evenimente. Acum, în situația actuală, dintr-un turism tradițional în unul limitat de legi care se impun din cauza pandemiei, nu sunt confirmate toate. Însă, în Sighet veți găsi multe locuri frumoase. Există un muzeu al satului care este foarte apreciat în toate anotimpurile. Acolo merg foarte mulți fotografi pentru a găsi o frântură de Maramureș și nu numai, fiindcă sunt case adunate din foarte multe zone în acest muzeu. 

De asemenea, casa memorială Elie Wiesel, Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței, un muzeu care aduce aminte de vremuri uitat și pe care nu am vrea să le mai repetăm. Mai sunt și câteva muzee foarte atractive mai ales pentru familiile cu copii: Muzeul de Istorie și Etnografie, Muzeul de Arheologie și de Științe ale Naturii, iar Casa Memorială Ioan Mihaly de Apșa, proaspăt renovată, își așteaptă vizitatorii. În Sighetul Marmației, cei care se ocupă de turism găsesc mereu nevoi cât mai apropiate de nevoile turiștilor. 

Mulți dintre cei care ne-au vizitat au venit pe bicicletă, parcurgând distanțe mai mari sau mai mici, din Polonia, din Ucraina, din Ungaria. Încet, se vor concretiza și niște trasee în apropiere. Deocamdată, Drumul Verde este un traseu de 80 de km pe parcursul căruia sunt șanse foarte mici să vă întâlniți cu o mașină."


Posibilitățile de cazare sunt multe și variate, în funcție de buget, iar pensiunile și-au luat toate măsurile de siguranță astfel încât sejurul dvs. să fie cât mai sigur în contextul actualei pandemii. De asemenea, indiferent unde veți alege să vă cazați, nu uitați să vă bucurați de felurile tradiționale de mâncare. Majoritatea pensiunilor gătesc cu produse din gospodăria locului, după rețete din bătrâni.


În speranța că v-am convins, vă așteptăm și data viitoare cu o nouă destinație. Până atunci, drum bun și vreme frumoasă! www.rri.ro
Publicat: 2020-11-03 13:45:00
Vizualizari: 445
TiparesteTipareste