Klaus Iohannis: "Fiecare copil trebuie protejat"

klaus iohannis: "fiecare copil trebuie protejat" Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, după întâlnirea cu reprezentanții Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții și a Consiliului Tinerilor Instituționalizați, că "Fiecare copil trebuie protejat"

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, după întâlnirea cu reprezentanții Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții (ANDPDCA) și a Consiliului Tinerilor Instituționalizați, că "Fiecare copil trebuie protejat ".

 

 

"Anual, 16.000 de copii sunt victime ale abuzului, neglijării, exploatării și oricărei alte forme de violență. Avem obligația să conștientizăm traumele la care sunt supuși acești copii și să folosim toate instrumentele, inclusiv cele legale, pentru a le preveni. Bătaia nu e ruptă din rai! 

Fiecare copil trebuie să fie protejat și să aibă șanse egale de a-și atinge potențialul. De aceea, principiile non-discriminării, dreptul la viață și dezvoltare, respectul față de opiniile și interesele copiilor trebuie să se afle constant pe agenda publică, să se regăsească în practicile instituțiilor de orice fel, dar și ale cetățenilor în viața de zi cu zi", a spus președintele Iohannis.

 

Klaus Iohannis a convocat, pentru luni, o ședință cu premierul, ministrul Apărării și ministrul Sănătății pentru a discuta despre campania de vaccinare împotriva Covid-19, campanie ce va trebui tratată ca o chestiune de securitate naţională.


www.rri.ro
Publicat: 2020-11-20 16:07:00
Vizualizari: 130
TiparesteTipareste