Biserica Greco-Catolică "Sf. Nicolae" din Alicante, 15 ani de la înființare

biserica greco-catolică "sf. nicolae" din alicante, 15 ani de la înființare Biserica Greco-Catolică "Sfântul Nicolae" din Alicante a luat naștere dintr-o necesitate.

Biserica Greco-Catolică "Sfântul Nicolae" din Alicante a luat naștere dintr-o necesitate. La începutul anilor 2000, pe coasta spaniolă a Mării Mediterane, începeau să se instaleze din ce în ce mai mulți români. Astfel, Biserica s-a văzut nevoită să trimită un preot. Părintele Gheorghe Pop (Geo) a fost cel care a organizat această comunitate spirituală, fiind urmat în prezent de părintele Radu Bokor.

 

Acesta din urmă a continuat să construiască o comunitate în jurul lăcașului de cult și să le ofere sprijin spiritual românilor aflați acolo. El consideră că Biserica este a tuturor creștinilor și îi primește cu brațele deschise pe credincioșii aflați departe de casă. În prezent, slujbele se țin respectând restricțiile în vigoare în contextul pandemiei de COVID-19, iar românii continuă să fie aproape de comunitatea din care fac parte.

 

Recent, părintele Radu Bokor a realizat un documentar la care au participat mai multe personalități publice care au vorbit despre biserică și despre românii stabiliți în această zonă.

 

În contextul aniversării a 15 ani de la înfiinţarea lăcaşului de cult, preotul român Radu Bokor ne-a oferit un interviu în care a vorbit despre activitatea Bisericii Greco-Catolice "Sfântul Nicolae" din Alicante, despre comunitatea creată în jurul ei și despre climatul confesional din această regiune in Spania.

 

RadioRomaniaInternational · Interviu Radu Bokor, preot greco-catolic român din Alicante, Spania

www.rri.ro
Publicat: 2020-12-02 21:47:00
Vizualizari: 290
TiparesteTipareste