Suport pentru Iniţiative Antreprenoriale în regiunea Vest

suport pentru iniţiative antreprenoriale în regiunea vest Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş a încheiat proiectul SIA VEST - Suport pentru Inițiative Antreprenoriale după o durată de implementare de 36 luni.

Proiectul s-a adresat persoanelor care desfășoară o activitate independentă, persoanelor inactive (elevi, studenţi) şi şomerilor de lungă durată cu domiciliul în unul dintre cele patru județe din regiune, doritoare să înființeze o afacere nonagricolă în mediul urban din regiunea vizată de proiect. Rezultatele proiectului s-au concretizat în: 16 serii de cursuri gratuite de antreprenoriat, cu participarea a 340 persoane din județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara. 380 persoane din Regiunea Vest au fost înscrise în grupul-țintă, au fost depuse 49 de planuri de afaceri dintre care 25 au fost selectate spre finanțare. În total au fost înființate 40 de de start up-uri, din care 24 de către partenerul coordonator CCIAT, după cum spune managerul de proiect, Daiana Buzatu:

"Acum trei ani, CCIAT, împreună cu echipa de implementare a venit cu o provocare pentru persoanele cu domiciliu în județele din regiunea Vest. Şi anume, dacă au idei de afaceri şi vor să le pună în aplicare, să participe la acest proiect. Peste 300 au răspuns provocării şi au participat la  cursurile de competențe antreprenoriale organizate de noi. În total am finanțat până acum 40 de planuri de afaceri, am sprijinit și am oferit cursuri gratuite şi toţi participanţii au beneficiat de mentorat şi de practică în cadrul unor firme cu aceeași activitate."


În prezent, firmele noi, susținute de CCIAT numără 57 de angajați, iar domeniile în care acestea activează sunt: IT&C, înregistrări audio-video, producție cinematografică, activități fotografice, editare-tipărire, producție, HoReCa, comerț, consultanță în afaceri, organizare evenimente, servicii de coafură şi construcții.


SIA VEST - Suport pentru Inițiative Antreprenoriale a avut o valoare totală a finanțării de peste 6,4 milioane de lei, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.RadioRomaniaInternational · Local, regional, european 15.01.2021

www.rri.ro
Publicat: 2021-01-15 08:18:00
Vizualizari: 151
TiparesteTipareste