Fonduri europene, pentru pregătire digitală în educație, la Universitatea Ovidius din Constanța

fonduri europene, pentru pregătire digitală în educație, la universitatea ovidius din constanța Pandemia a pus frână multor aspecte ale vieții însă, tot ea, a făcut ca digitalizarea să prindă viteză.

Școala online i-a făcut pe mulți să conștientizeze cât de importante pot fi abilitățile digitale și cât de necesară este o instruire în acest domeniu, atât pentru elevi cât și pentru cadre didactice.

        

În acest context, unele instituții de învățământ accesează fonduri europene pentru pregătire digitală în educație.

        

Una dintre ele este Universitatea Ovidius din Constanța, care, în această perioadă, implementează proiectul RESTART4EDU (Restart for Education in a Digital Era through Project-based E-learning).

Acesta este finanţat cu aproape 200 de mii de euro, prin Programul Erasmus Plus, Acțiunea-Cheie 2: Parteneriate pentru pregătirea digitală în educaţie.


Răzvan Ionuţ Drugă, referent în cadrul Biroului pentru Programul Erasmus Plus:

"Implementăm în perioada martie 2021 - februarie 2023, proiectul Restart four Edu. Este finanţat din fondurile programului Erasmus plus şi realizat în cadrul unui consorţiu din care mai fac parte trei parteneri instituţionali din Belgia, Portugalia şi Turcia."


Proiectul RESTART4EDU își propune o creștere a calității procesului de predare, învățare și evaluare în învățământul superior prin metoda învăţării bazată pe proiecte, utilizând resurse digitale.

        

Și ca orice proiect Erasmus Plus, și acesta va include mobilități, deplasări în statele partenere, cu mențiunea că nu toate vor fi în format fizic:

"Mobilităţile se pot desfăşura atât în format fizic cât şi în format virtual sau în format blended. Am încheiat o nouă competiţie pentru selecţia studenţilor care vor desfăşura mobilităţile începând cu această vară, dacă vorbim despre mobilităţile de practică sau începând cu luna septembrie dacă vorbim de mobilităţi de studiu. De asemenea, în următoarea perioadă se vor desfăşura şi mobilităţi Erasmus Plus de predare şi formare, pe care le vor efectua cadrele noastre didactice."


Răzvan Ionuţ Drugă, referent în cadrul Biroului pentru Programul Erasmus+ spune că participarea la un astfel de program le creşte tinerilor şansele de angajare:

"Mai ales cei care au plecat pentru o mobilitate de practică au reuşit chiar să obţină o ofertă de muncă din partea organizaţiei la care au desfăşurat acest stagiu.  De asemenea, avem studenţi plecaţi acum cu o bursă Erasmus Plus de studiu, care au fost remarcaţi de către cadrele didactice de acolo şi li s-a propus să-şi continue mobilitatea şi în anul următor sau să rămână şi în perioada de vară pentru a desfăşura un stagiu de practică."


Recent, Universitatea Ovidius din Constanţa a primit acreditarea pentru a participa la noul program Erasmus Plus, al Uniunii Europene, pentru educaţie, formare, tineret şi sport.


Noul program va avea un buget de peste 28 miliarde de Euro, aferent perioadei 2021-2027.


RadioRomaniaInternational · Local, regional, european 10.05.2021

www.rri.ro
Publicat: 2021-05-10 08:29:00
Vizualizari: 398
TiparesteTipareste