Viziune 2020, un proiect pentru modernizarea tehnicii de intervenție la incendii în jud. Mehedinți

viziune 2020, un proiect pentru modernizarea tehnicii de intervenție la incendii în jud. mehedinți Înnoirea parcului auto a reprezentat și reprezintă în continuare o prioritate pentru Inspectoratul General Pentru Situații de Urgență.

În luna iunie a avut loc conferința de deschidere a proiectului VIZIUNE 2020, eveniment marcat de semnarea a două acorduri cadru privind furnizarea a 476 de autospeciale de stingere a incendiilor.


Obiectivul principal al proiectului VIZIUNE 2020 îl reprezintă dezvoltarea și consolidarea capacității de răspuns la dezastre și evenimente de tip HILP ( impact major probabilitate redusă) a autoritățilorresponsabile, prin dezvoltarea următorilor piloni startegici: terestru, maritim, aerian, respectiv comandă și control.


Ne oferă detalii despre acest proiect dna Căpitan  Raluca Târcă, purtător de cuvânt ISU Mehedinți:


"În baza celor două acorduri-cadru, în valoare totală estimată de  aprox. 159 milioane Euro, vor fi încheiate contracte subsecvente pentru furnizarea a 276 autospeciale  de stingere cu capacitatea de 4.000l, respectiv 200 autospeciale de stingere cu capacitatea de 10.000l.

Autospecialele vor fi achiziționate prin proiectul VIZIUNE 2020, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare, a cărui valoare este de aproximativ 682 milioane euro.

Mijloacele tehnice vor fi destinate intervenției pentru stingerea incendiilor în mediul urban și rural, ce necesită cantități însemnate de substanțe stingătoare, punându-se accentul pe deplasarea rapidă, realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenție și utilizarea apei cu randament de stingere ridicat.

ISU Mehedinți va abeneficia de 6 autospeciale de stingere a incendiilor dintre care două de capacitate foarte mare, 10000 de litri, și 4 cu o capacitate de 4000 de litri.

Prin implementarea proiectului se asigură îmbunătățirea nivelului de dotare, înlocuirea autospecialelor cu durata normată de exploatare depășită și acoperirea deficitului."


La nivelul județului Dolj vor fi repartizate 8 autospeciale de 4000 litri și 6 autospeciale de 10000 litri.

Acesta reprezintă cea mai mare finanțare prinită până în prezent de IGSU.


RadioRomaniaInternational · Local, regional, european 29.06.2021

www.rri.ro
Publicat: 2021-06-29 07:25:00
Vizualizari: 248
TiparesteTipareste