Nou program de finanţare pentru cercetare

nou program de finanţare pentru cercetare Comisia Europeană a anunțat pe 22 iunie, noi cereri de propuneri pentru cercetare în cadrul Acțiunilor Marie Skłodowska-Curie.

Comisia Europeană a anunțat, puţin după jumătatea lunii iunie, noi cereri de propuneri pentru a sprijini formarea, dezvoltarea competențelor și evoluția carierei cercetătorilor în cadrul Acțiunilor Marie Skłodowska-Curie (MSCA), program emblematic de finanțare al UE din cadrul Orizont Europa, dedicat învățământului doctoral și formării post-doctorale.


Cu un buget total de 6,6 miliarde de euro, pentru perioada 2021-2027, Acțiunile Marie Skłodowska-Curie sprijină cercetători din întreaga lume, în toate etapele carierei lor și în toate disciplinele. Ele se adresează și instituțiilor, prin sprijinirea unor programe de doctorat și post-doctorale de excelenţă, precum și a unor proiecte colaborative de cercetare și inovare de excelenţă, prin sporirea atractivității și a vizibilității instituțiilor la nivel mondial și prin încurajarea cooperării dincolo de mediul academic, inclusiv cu marile companii și cu IMM-urile.


Ştefan Turcu, purtătorul de cuvânt al Reprezentanţei Comisiei Europene în România a declarat:  

"Comisia continuă să sprijine cercetătorii şi organizaţiile cu aceste 822 de milioane de euro şi noutatea vine cu lecţiile pe care le-am învăţat în perioada cea mai critică a anului trecut, mă refer aici la criza provocată de Coronavirus,pentru că ne-am dat seama încă o dată că această criză a scos în evidenţă faptul că Europa se poate baza pe cercetători, pentru că e nevoie să găsească într-un timp record soluţii la provocări. Prin urmare, în anul 2021, parte din acţiunile Marie Curie se vor axa pe burse de studii post-doctorale, pe schimburi de personal, dar şi pentru cetăţeni, pentru că încercăm să aducem cercetarea mai aproape de elevi şi studenţi. Să reţinem şi Noaptea Cercetătorilor Europeni este făcută cu sprijinul acţiunilor Marie Curie, dar nu este doar atât, este vorba şi despre un potenţial pe care îl are Europa atât în privinţa creativităţii, cât şi al inovării. 

Deci cei care au deja un doctorat şi îşi doresc să dobândească competenţe, mă refer aici la formarea avansată, pot aplica prin aceste burse Marie Curie. Şi tot acţiunile Marie Curie cofinanţează programe noi sau deja existente, pentru doctorat şi burse post-doctorale nu doar în statele membre UE, ci şi în anumite ţări asociate la programul Orizont Europa. Până acum programul a susţinut în mod concret un număr de peste 65.000 de cercetători din Europa şi din afara Europei şi 25.000 de doctoranzi."


Bursele de studii postdoctorale MSCA - consolidează potențialul creator și inovator al cercetătorilor care dețin un doctorat și care doresc să dobândească noi competențe prin formare avansată și prin mobilitate internațională, interdisciplinară și intersectorială. Cererea de propuneri pentru 2021, cu un buget de 242 de milioane EUR, s-a deschis pe 22 iunie și se va încheia la 12 octombrie 2021.


RadioRomaniaInternational · ALO, BRUXELLES? - 05.07.2021

www.rri.ro
Publicat: 2021-07-05 09:04:00
Vizualizari: 180
TiparesteTipareste