Ştiri de la companiile aeriene

Ştiri de la companiile aeriene Ca urmare a nivelului redus de cereri, compania aeriană românească low-cost Blue Air reduce programul de zbor în lunile ianuarie și februarie.

Ca urmare a nivelului redus de cereri, compania aeriană românească  low-cost Blue Air reduce programul de zbor în lunile ianuarie și februarie. Potrivit reprezentanților Blue Air, pasagerii au un comportament prudent, care se explică prin restricţiile de călătorie impuse pe fondul pandemiei în aproape toate destinațiile de interes. Am consolidat cât de mult am putut resursele centrului nostru de suport clienţi şi ale chat-ului web pentru a putea gestiona eficient numărul mare de apeluri aşteptat în primele 3-4 săptămâni ale anului, spune Blue Air. Compania observă, pe de altă parte, că foarte mulţi pasageri îşi reprogramează călătoriile, concentrându-se pe rezervarea vacanţelor din preajma sărbătorilor de Paşte şi din vară. Blue Air anunță, însă, că menține cursele care au cerere. Vorbim doar de o calibrare a programului de zbor și de un focus îndreptate înspre programul de vară, când se așteaptă un mediu de călătorie mai sigur și, prin urmare, o creștere puternică a cererii, afirmă operatorul aerian. Reprezentanţii companiei precizează că sunt pregătiţi să răspundă unei cereri semnificative de zboruri cu peste 50 de destinaţii noi adăugate la programul de vară, o flotă reînnoită de avioane şi o infrastructură digitală îmbunătăţită.


Pe de altă parte, compania germană Lufthansa anunţă suspendarea rutei Iaşi  - Frankfurt (şi retur), începând cu 13 ianuarie 2022 până la o dată ce va fi comunicată ulterior. Decizia a fost luată, din nou, pe baza cererii scăzute. Nu este o situație izolată, majoritatea companiilor aeriene se confruntă cu o reducere drastică a zborurilor comerciale. Lufthansa va informa toţi pasagerii care şi-au făcut rezervări pentru perioada următoare despre posibilitatea reprogramării călătoriilor pe alte zboruri sau pe alte aeroporturi din ţară. De asemenea, pasagerii vor putea opta pentru o reprogramare gratuită a călătoriei sau pentru rambursarea integrală a biletelor neutilizate. Primul zbor din Iaşi spre aeroportul din Frankfurt a fost pe 2 iulie 2021, ruta având câte 4 frecvenţe săptămânale.


În altă ordine de idei, compania aeriană low-cost Wizz Air a dat startul primului zbor pe cea mai nouă rută, între Iași și Madrid. Rutele vor opera în zilele de joi și duminică. Reprezentanții companiei spun că există o cerere care nu poate fi ignorată, mai ales din mediul de business, dar și de turism de plăcere, atâta vreme cât vorbim de un oraș bogat, din punct de vedere istoric și cultural. Este a 22-a rută Wizz Air operată de pe Aeroportul Internaţional Iaşi și suplimentează zborurile care decolează deja către destinaţii variate din Europa. Wizz Air recomandă pasagerilor să adauge serviciul Wizz Flex atunci când rezervă un bilet, ca măsură suplimentară de protecţie. Astfel, pasagerii pot alege să călătorească la o altă dată sau către o altă destinaţie, precum şi să aibă opţiunea de a-şi anula zborul cu până la 3 ore înainte de plecare fără nicio taxă.


RadioRomaniaInternational · Concret despre Romania 07.01.2022

www.rri.ro
Publicat: 2022-01-07 16:16:00
Vizualizari: 255
TiparesteTipareste