Săptămâna sportivă

săptămâna sportivă Ştiri din tenis, rugby, baschet şi fotbal.

Jucătoarea română de tenis de masă Bernadette Szőcs s-a clasat pe locul al treilea la turneul Europa Top-16 de la Montreux, din Elveţia. Ea a fost învinsă în semifinale de sportiva germană Ying Han cu 4-0. Campioană în 2018, tot la Montreux, Bernadette Szőcs s-a aflat la a opta sa prezenţă la competiția care aduce laolaltă cele mai valoroase jucătoare de pe continent. Anul trecut, la Salonic, ea s-a clasat pe locul al treilea, iar în 2019 a fost a doua.


Echipa de rugby a României și-a redus semnificativ șansele de a se califica direct la Cupa Mondială de anul viitor. "Stejarii" au pierdut, duminică, jocul disputat la Madrid cu Spania, în etapa a treia a întrecerii Rugby Europe Championship, ediția 2022. Selecționata iberică s-a impus cu 38 la 21, marcând cinci eseuri. Echipa României a făcut un joc slab, plin de greşeli atât în apărare cât şi în mânuirea balonului, în special în prima parte a meciului. Tricolorii au marcat trei eseuri, dintre care două prin Hinckley Vaovasa și unul reușit de Marius Simionescu. Prima încercare a românilor a fost transformată de Ionel Melinte, iar următoarele două, de Daniel Plai. Pentru Cupa Mondială se califică direct primele două echipe din clasamentul cumulat al edițiilor  2021 și 2022 ale Rugby Europe Championship, iar a treia clasată merge în recalificări. Pentru a mai spera în calificarea directă, România trebuie să învingă Georgia, cea mai bună echipă din întrecere, pe 12 martie, la București.


Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat Cupa României la baschet feminin pentru a şaptea oară. Formația din Covasna a trecut duminică, în finală, de Municipal Satu Mare cu scorul de 59-53. Deţinătoarea trofeului a făcut diferenţa în ultimul sfert, mai exact în ultimele 95 de secunde, reuşind şapte puncte consecutive la scorul de 52-53.


În weekend au avut loc jocuri în campionatul primei ligi române de fotbal, contând pentru etapa a 28-a a sezonului regulat. Vineri, UTA a trecut, la Arad, de Academica din Clinceni cu 2-0, iar Universitatea Craiova s-a impus, acasă, cu 1-0 în fața Chindiei din Târgoviște. Sâmbătă, Gaz Metan a pierdut cu 0 la 3, la Mediaș, jocul cu FC U Craiova. La Sfântu Gheorghe, CFR Cluj a trecut cu 2-0 de Sepsi. În fine, derby-ul etapei, desfășurat în Capitală între echipele bucureștene Rapid și Dinamo s-a încheiat la egalitate, 1 la 1. Primele două jocuri de duminică, FC Argeș cu FC Voluntari și FC Botoșani cu CS Mioveni s-au terminat cu același scor - 0-0. A urmat surpriza etapei, și anume victoria Farului din Constanța cu 2-0, la București, cu FCSB. În clasament, cu două etape înainte de încheierea sezonului regulat, pe primul loc este CFR Cluj, cu 70 de puncte. Urmează FCSB, cu 59.


RadioRomaniaInternational · Săptămâna sportivă - 28.02.2022

www.rri.ro
Publicat: 2022-02-28 10:15:00
Vizualizari: 230
TiparesteTipareste